Godina na izmaku ponovno je bila uspješna za hrvatski sport. Na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili smo osam odličja, od toga tri zlata. Večeras doznajemo tko su najbolji sportaši u 2021. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora.  Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša prokomentirao je ovu tešku, ali opet vrlo produktivnu sportsku godinu.

– Bila je jedna nenormalna godina, ne znate hoće biti treninga, putovanja, natjecanja, ako su natjecanja onda su u izoliranim uvjetima bez gledatelja, to je sve zahtijevalo ogroman napor sportašica i sportaša. Ali bila je izvrsna godina, hrvatski sportaši i sportašice su pokazali da su jači od pandemije. Doći na Olimpijske igre u takvim uvjetima i biti među 30-ak najboljih zemalja u svijetu od 206 koji su nastupili. Bolji od primjerice Turske, Ukrajine, Belgije ili bilo koje druge zemlje koje su bile na toj tabeli medalja. To je veliki uspjeh, rekao je Mateša i nastavio:

– Ako tome dodamo tenisače, veslače, nogometa i kvalifikacije za Katar, karate, taekwondo, u ovakvim uvjetima ostvariti takve rezultate vrijedi nagraditi te uspjehe!

Istaknuo je najveći problem hrvatskog sporta:

– Iskreno rečeno mi imamo manji problem na nivou HOO-a jer se brinemo za nacionalne selekcije i vrhunski sport i u nekom malom dijelu za lokalni sport. Naš najveći problem danas su klubovi, usto demografija i pandemija, jer zbog pandemije je jedan znatan broj djece odustao od sporta jer nije mogao trenirati. U vremenu koje je ispred nas, nadam se običnoj godini, upravo smo pripremili dio programa da se podrže klubovi, ženski sport i sport mladih tako da mislimo da je to put kojim treba ići.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!