Općinsko vijeće Neum je na današnjoj VIII. redovnoj sjednici usvojilo Prijedlog Odluke o novčanoj potpori rodiljama koje nisu u radnom odnosu i Odluku o povećanju jednokratne naknade za novorođenčad.

Odluka o novčanoj potpori rodiljama koje nisu u radnom odnosu je odluka po kojoj će sve nezaposlene majke s područja općine Neum imati pravo na financijsku potporu Općine Neum šest mjeseci, u iznosu od 350 KM mjesečno.

Odluka o povećanju jednokratne naknade za novorođenčad znači povećanje dosadašnjeg iznosa od 600 KM na 800 KM po novorođenom djetetu. Pravo na ovu naknadu imaju sva novorođenčad s područja općine Neum, rečeno je na današnjem izravnom prijenosu sjednice Općinskog vijeća Neum.

Naknada će se isplaćivati u iznosu:

    do troje djece – 800,00 KM
    četvrto i dalje – 1.200,00 KM, pojasnila je predsjednica Matić.

Načelnik općine Neum Dragan Jurković je istaknuo kako su ovo samo neke u nizu mjera kojima se želi pomoći mladim obiteljima da ostanu i svoj život grade u Neumu. Jurković je ponovio kako su upravo mladi bili okosnica njegovog predizbornog programa i da će se on uvijek zalagati i boriti za mlade ljude u općini Neum.

Podsjećamo, Općina Neum je ove godine izdvojila i znatno veća sredstva za studentske stipendije. Čak 80 studenata ostvarilo je pravo na općinsku stipendiju.

Izvor:neum online

error: Content is protected !!