Općinsko vijeće Stolac na sjednici održanoj u srijedu usvojilo je Proračun općine Stolac za 2022. godinu u planiranom iznosu od 16.971.397 maraka.

Planirani proračun sastoji se od prihoda u iznosu od 7.171.397 maraka, primitaka u iznosu od 7.800.000, rashoda u iznosu od 8.099.400, kapitalnih izdataka od 8.806.000, proračunske pričuve od 29.637 i otplate dugova u iznosu od 36.360 maraka, priopćeno je iz Općine.

Pritom je naglašeno kako je Proračun, u odnosu na Nacrt, doživio značajne izmjene, jer je Nacrt za iduću godinu iznosio 12.907.657 maraka. Navodi se kako je time Proračun za 4.063.740 maraka veći od Nacrta.

Financijski okvir Proračuna ostao je isti, a razlog planiranog povećanja je na stavkama s naglaskom na kapitalne projekte koji ovaj proračun klasificiraju i daju mu predznak razvojnog.

Iz Općine navode kako će iduća godina biti godina velikih kapitalnih projekata na dobrobit svih stanovnika.

Od projekata koji su već započeti ili će se tek pokrenuti sljedeće godine istaknut je najveći projekt, odnosno izgradnja Gradske sportske dvorane u Stocu koja prema projektnoj dokumentaciji iznosi 5.000.000 maraka.

Kao značajni projekti izdvojeni su nastavak i okončanje radova na Kulturnom centru Stolac te izgradnja Gradskog parka Stolac. Nastavljaju se i radovi na Vodovodu Dubravka visoravan koji općina Stolac provodi u suradnji s gradom Čapljinom, kao i izgradnja infrastrukture u Gospodarskoj zoni Hodovo.

Općina će raditi i na izgradnji vodocrpnih sustava u naseljima Hodovo i Rotimlja. Pristupit će se i izradi projektne dokumentacije odnosno dokumenta prostornog uređenja općine Stolac.

Planirana je rekonstrukcija i sanacija objekata u vlasništvu Općine, utopljavanje Doma zdravlja Stolac kao i sanacija lokalnih cesta.

U Proračunu su također osigurana sredstva za stipendije, pripravnike, prijevoz učenika kao i za projekte iz kulture i sporta. Iz svega navedenog, ističe se kako je vidljivo da općina Stolac u idućoj godini posebno ulaže u stvaranje boljih uvjeta za sve one koji žive na području općine, stoji u priopćenju.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!