Ivan Rakitić ponovno je bio u središtu pozornosti već drugo kolo zaredom u La Ligi. Bivši Vatreni odigrao je još jednu veliku utakmicu protiv svog bivšeg kluba Barcelone.

Rakitić je sinoć upisao lijepu asistenciju za vodeći pogodak svoje Seville koji je bio dovoljan za osvajanje iznimno važnog boda u borbi za titulu jer Sevilla igra odlično ove sezone. Trenutno je druga momčad na tablici, sa pet bodova zaostatka za vodećim Real Madridom. 

Vatreni je sinoć odigrao 70 minuta i upisao svoj 369. nastup u La Ligi što ga čini nogometašem s najviše nastupa s prostora bivše Jugoslavije, rekord je držao Srbin Miroslav Đukić,koji je igrao za Deportivo, Valenciju i Tenerife.  Rakitić je ukupno odigrao 200 utakmica za Barcelonu te 169 za Sevillu. 

Podsjetimo kako je Ivan zaključio ovu godinu na fantastičan način, prošli vikend zabio je prekrasan gol u pobjedi protiv Atletico Madrida, te sudjelovao u akciji za pobjednički gol. 

Španjolski mediji ističu i dirljivi trenutak sa sinoćnje utakmice između nekadašnjih suigrača, a danas rivala. Trener Barcelone Xavi i naš Rakitić razmijenili su srdačan pozdrav prilikom jedne akcije u kojoj se Hrvat našao na podu. 

Rakitić je nedavno nahvalio novog trenera Barce:

– Toliko sam naučio od Xavija na terenu i izvan njega, tijekom naših gostovanja, u svlačionici. Iskoristio sam svaki trenutak uz njega tijekom te jedne sezone. Ono što je Xavi dao Barci, svojim suigračima i navijačima je jedinstveno.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!