Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u srijedu u Nadbiskupskom ordinarijatu predsjednika HNK Hajduk Lukšu Jakobušića te su razgovarali o važnosti tog kluba za Splićane, priopćeno je iz Ordinarijata.

– Na susretu se govorilo o uspjesima Hajduka, o važnosti koju taj klub ima za ljude grada Splita i šire za sve njegove navijače, o atmosferi i raspoloženju koje on sa sobom nosi, navodi se u priopćenju. 

U razgovoru je također naglašeno kako bi bilo dobro da Hajduk odličnu igru i uz mladu ekipu ove sezone okruni trofejom.

Jakobušić je izrazio nadu da će zajedništvom, pozitivnom radnom energijom i dobrim rezultatima Hajduk nastaviti igrati utakmice pred punim tribinama stadiona na Poljudu te doći do željenih trofeja.

Predsjednik Hajduka podsjetio je kako je papa Ivan Pavao II dvaput primio Hajduk u audijenciju (1995. i 2003.), te je izrazio nadu da će biti prigode za jedan takav susret s Papom Franjom. 

Nadbiskupa Barišića je, kako je isteknuto u priopćenju, obradovalo što Hajduk svojom igrom vraća dobro raspoloženje među svoje brojne navijače koje se reflektira i na drugim poljima života, a primijetio je da su se na utakmice i tribine vratile obitelji što je osobito lijepo vidjeti. Istaknuo je, također, važnost što hrvatska nogometna reprezentacija igra i na Poljudu gdje se osjeća kao kod kuće.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!