Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a i PS Vitez uspješno su rasvijetlili šest kaznenih djela „Lažno prijavljivanje”, a riječ je o dojavama o postavljanju bombi u ugostiteljski objekt ‘Dačo’ u Staroj Biloj.

“Tijekom provođenja radnji dokazivanja, službenici policije su došli su do saznanja da je osumnjičeni za navedena krivična djela I. J. rođen 1983. godine iz Travnika. Djela su izvršena na način da je osumnjičeni putem mobilnog telefona prijavljivao u PS Vitez da je u ugostiteljski objekt koji se nalazi u mjestu Bila, općina Vitez, postavljena eksplozivna naprava te da će biti aktivirana.

Prijave su zaprimljene u vrijeme dok je u objektu bio veći broj gostiju. Po svakoj prijavi službenici policije su izlazili na mjesto događaja, te vršili kontradiverzijski pregled ugostiteljskog objekta, gdje su svaki put utvrdili da se radi o lažnim dojavama”, rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBŽ.

Kako Fena neslužbeno doznaje, osumnjičeni za ova djela radi za konkurenciju, pa policija u tome vidi glavni motiv za lažne dojave.

O svim navedenim prijavama obaviješteno je nadležno Županijsko tužiteljstvo u Travniku, te su u suradnji sa istim poduzimane određene mjere i radnje na dokumentiranju predmetnih kaznenih djela.

Protiv osumnjičenog nadležnom Tužiteljstvu slijedi podnošenja izvješća o počinjenim kaznenim djelima “Lažno prijavljivanje”.

Radi lažne dojave prije nekoliko dana osumnjičena i druga osoba, a riječ je o M. B. iz Nove Bile. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!