Košarkaši Utah Jazza upisali su 22. pobjedu sezone nakon što su u susretu protiv Minnesote slavili sa 128-116 uz 18 koševa hrvatskog košarkaša  Bojana Bogdanovića.

Timberwolvesi su bili bez sedam igrača, među kojim i četiri startera zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Gosti su se dobro držali do konca prvog poluvremena kada su od vodstva 50-47, otišli na -10 (57-67). Jazzeri su u trećoj dionici pobjegli na +15 (79-64) i potom rutinski zaključili posao.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je za 30 minuta ubacio 18 koševa uz Utah uz 6-10 šut iz igre pri čemu je trice gađao 4-5. Zanimljivo, sve četiri trice je zabio u prvih pet minuta treće dionice. Dodao je i dva skoka i jednu ukradenu loptu. Donovan Mitchell postigao je 28 koševa, a Rudy Gobert je dodao 20 koševa, 17 skokova i četiri blokade.

“Bilo je trenutaka kada je suparnik odigrao zaista agresivno u obrani, no mi smo odgovorili na razini na kojoj sam želio,” kazao je trener Utaha Quin Snyder nakon 22. pobjede svoje momčadi uz devet poraza.

S druge strane Minnesota je na skoru 15-17, a Timberwolvese je predvodio Malik Beasley sa 33 koša, dok je D’Angelo Russell ubacio 19 koševa uz 14 asistencija i sedam skokova.

Golden State Warriorsi su pobijedili Memphis Grizzliese sa 113-104 uz čak 46 koševa sjajnog Stephena Curryja. Bio je to njegov drugi najbolji učinak ove sezone nakon što je u studenom Atlanti zabio 50. Gary Payton II je dodao 22 koša.

U susretu u kojem niti jedna momčad nije vodila s više od 10 razlike, odluka je pala u posljednje dvie minute. Pri rezultatu 102-102, Warriorsi su napravili seriju 7-0 za vodstvo 109-102 što se pokazalo ključnim.

“Steph je odigrao sjajno, bila je ovo njegova najučinkovitija utakmica u posljednjih nekoliko tjedana, sigurno. Memphis ima najbolji obrambeni rejting u ligi, a da bi zabio 46 koševa Steph je pokazao svaki dio svog talenta,” kaza je trener pobjedničkog sastava Steve Kerr.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Ja Morant sa 21, te Jaren Jackson Jr. i Deanthony Melton po 20 koševa. Golden State ima drugi učinak na Zapadu (26-6), ali i u cijeloj ligi.

Bolji su tek Phoenix Sunsi koji imaju poraz manje. Sunsi su sinoć kod kuće porazili Oklahoma City sa 113-101 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu.

Domaćine su do pobjede predvodili Devin Booker sa 30 koševa, sedam skokova i sedam asistencija, Cameron Johnson je dodao 21 koš, a Deandre Ayton 19 koševa i 12 skokova. Dobru partiju prikazao je i Chris Paul sa 16 koševa, sedam asistencija i pet skokova. Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander je bio najefikasniji sa 29 koševa i sedam asistencija.

Košarkaši San Antonio Spursa na gostovanju su pobijeili LA Lakerse sa 138-110 ostvarivši 13. pobjedu, dok je Lakersima to bio 17. poraz.

Bio je to posljednji susret u Staples Centru. Lakersi i Clippersi će i dalje igrati u istoj dvorani, međutim nakon što je 22 godine nosila ime Staples Centar, a od Božića nosit će ime Crypto.com Arena.

Smatra se kako je to najbogatiji ugovor o pravima imena u povijesti sporta. Platforma i burza kriptovaluta plaćaju više od 700 milijuna dolara tijekom 20 godina kako bi postavili svoje ime u arenu koja je ugostila nebrojene velike sportske i zabavne događaje otkako je otvorena 1999. godine.

Što se tiče utakmice gosti su nakon prve dionice vodili sa 33-24, a pobjedu su potvrdili u zadnjoj dionici u kojoj su slavili sa 33-18, za konačnih 28 razlike.

Keita Bates-Diop je predvodio pobjedičku ekipu sa 30 koševa i sedam skokova, Derrick White je dodao 23 koša i sedam asistencija, a Lonnie Walker 21 koš.

Kod Lakersa najefikasniji je bio LeBron James sa 36 koševa, devet skokova i šest asistencija, dok je Russell Westbrook dodao 30 koševa, uz sedam skokova i četiri asistencije.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!