Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubojstvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se policiji, saznaje portal “Avaza“.

Ova informacija potvrđena je za portal “Avaza” iz SIPA-e.

Macan se predao policiji a zatim i Tužiteljstvu ŽS u prisustvu svog odvjetnika.

Nalazio se mjesecima u bijegu i osumnjičeni je za ubojstvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. listopada  2018. godine.

Sa obzirom na to da je za Macanom izdana potjernica, njemu je po automatizmu određen pritvor.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u nastavku rada po predmetu koji se odnosi na otkrivanje počinitelja krivičnog djela ubojstva policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Županije Sarajevo u listopadu 2018. godine, jučer su slobode lišili jednu osobu.

Osoba za kojom je raspisana  međunarodna crvena potjernica od NCB Interpola Sarajevo je pristupila u prostorije  Župamnijskog tužiteljstva Županije  Sarajevo nakon čega  su je policijski službenici SIPA-e lišili slobode.

Nad tom osobom je izvršena kriminalistička obrada te je predata postupajućem tužitelju  Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva Županije Sarajevo Feni su potvrdili da se Aleksandar Macan, koji se tereti da je ubio dvojicu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. listopada 2018. godine na Alipašinom Polju, predao nakon što je bio u bijegu duže od mjesec dana.

Za Aleksandrom Macanom sa Pala je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. Početkom studenog pripadnici SIPA-e su izvršili pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala, a u akciji su sudjelovali i službenici MUP-a ŽS, MUP-a RS i OSA-e, pod nadzorom Tužiteljstva ŽS.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!