Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali operativnu akciju „Lovac“ kojom prilikom je izvršen pretres na jednoj lokaciji, na području Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine“, te su slobode lišili jednu osobu.

Osoba lišena slobode sprovedena je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti ispitano u svojstvu osumnjičenog, te će po okončanju navedenih radnji biti predana u nadležnost Županijskog tužiteljstva SŽ.

Prilikom vršenja pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta jedna puška i pištolj, veća količina municije i dva pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa MUP-om SŽ, a po nalogu Općinskog suda Suda u Sarajevu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, priopćeno je iz SIPA-e.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!