Općinska organizacija SDA Bužim izrazila je nezadovoljstvo zbog postavljanja plakata u ovom gradu na kojem se čestita Božić i Nova godina.

Kako su rekli, mnoge Bužimljane ovih dana interesira kome premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić i predsjedatelj Skupštine USŽ Razim Halkić čestitaju Božić u Bužimu s velikog billboard plakata koji je postavljen u centru Bužima kod firme Saniteks.

“Ovo je po prvi put da se ovakav plakat postavi u Bužimu, što je izazvalo revolt mnogih građana, s obzirom na to da je Bužim čisto bošnjačka sredina i da su ovakvi plakati doživljeni kao provokacija za sve koji žive u Viteškom gradu Bužimu”, kažu u sramotnom priopćenju iz lokalne SDA, prenosi Klix.ba.

Dodali su da traže da se isti plakat o trošku nalogodavaca hitno ukloni iz Bužima.

“S obzirom na to da premijer kantona ima dva savjetnika iz Bužima tražimo da se ispričaju svim Bužimljanima zbog ovakvog provokativnog plakata koji nema nikakvu svrhu i dodatno provociraju naše sugrađane”, dodaju iz SDA.

Na kraju su rekli da smatraju da se ovakva praksa više nikad ne može i ne smije ponoviti u Bužimu.

“Ako ovo dozvolimo sada, iduće godine ne bi nas začudilo da u centru grada donesu slamu i jaslice”, zaključuju u SDA.

Kako su javili čitatelji portala Klix, plakat je večeras uklonila skupina građana. Jedan od njih je poslao fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje plakata.

Iz policijske stanice Bužim nisu mogli za spomenuti portal potvrditi ovu informaciju.

“Nemamo nikakvih informacija o tome”, rečeno nam u Policijskoj stanici Bužim.

/HMS/

error: Content is protected !!