Svete godine su iznimni događaji Katoličke Crkve i slave se tek svakih 25 godina. Na hodočašćima 2025. godine u Rimu se očekuje 45 milijuna hodočasnika i posjetitelja. Vatikan počinje prvotne pripreme.

Prema priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice, papa Franjo je odgovarajuće pripremne zadaće povjerio Vijeću za promicanje nove evangelizacije. Glede toga, njegov predsjedavajući, kurijalni nadbiskup Rino Fisichella, već se susreo s vodećim vatikanskim dužnosnicima, navodi se.

Uz Državno tajništvo, u raspravu su bili uključeni i menadžment APSA-e i Tajništvo za ekonomiju. Te 2025. godine Vječni grad očekuje oko 45 milijuna hodočasnika i posjetitelja. Talijanska vlada planira osigurati ukupno oko dvije milijarde eura za pripremu i provedbu. U planiranje je uključena i Sveta Stolica.

U novijoj crkvenoj povijesti takozvane svete godine obično se u Rimu održavaju svakih 25 godina. Godina hodočašća na pragu trećeg tisućljeća 2000. privukla je više od 25 milijuna posjetitelja za vrijeme Pape Ivana Pavla II. (1978.-2005.). Papa Franjo proglasio je izvanrednu Svetu godinu milosrđa od prosinca 2015. do studenog 2016. godine.

Izvor.bitno.net

error: Content is protected !!