Ekipe Poliklinike Milojević i Krešimir Keta Bandić izborile su finale jubilarnog, 50. izdanja malonogometnog turnira “Kutija šibica” u Zagrebu.

Poliklinika Milojević opravdala je ulogu favorita te je u polufinalu svladala Keraterm Centroplinomont s 4-2.

– Utakmica je bila čvrsta i prava, kako i dolikuje polufinalu 50. jubilarne Kutije šibica. Mislim da smo potpuno dominirali tijekom prvog poluvremena, što je pokazao i rezultat od 2:0, a drugo smo također odlično otvorili te poveli s 3:0. Ali evo, naš protivnik je dokazao da na Kutiji nikad nije gotovo sve do samog kraja. Zabili su nam dva gola i unijeli nervozu u naše redove te su na kraju probali izjednačiti i dovesti do preokreta s igračem više. Mi smo se dobro branili te smo 13 sekundi prije kraja uspjeli riješiti utakmicu, zabivši posljednji pogodak. Ušli smo u toliko željeno finale i nadamo se najboljem, izjavio je Mateo Mužar, igrač Poliklinike Milojević.

Mostarski Krešimir Keta Bandić boljim je izvođenjem sedmeraca bio bolji s 9-8 (4-4) od favorizirane ekipe Juicy Maraske za koju je nastupio niz hrvatskih, slovenskih i BiH futsal reprezentativaca. Apsolutni junak dvoboja bio je i zasad najbolji igrač Kutije Josip Božinović, koji je u dvoboju zabio tri gola, a bio je i precizan u raspucavanju kada je pogodio još četiri puta. 

– Samopouzdanja imam i mislim da sam u ovom trenutku mogao pucati do sutra, a da ne bih pogriješio. Borit ćemo se za našeg pokojnog Ketu jer sutra je novi dan i nova utakmica, protiv jake futsal momčadi sa sjajnim pojedincima. Ipak, danas smo pokazali da možemo iznenaditi i odnijeti taj trofej kući, izjavio je Josip Božinović, čiju je momčad publika nagradila gromoglasnim navijanjem, prenosi HRT.

– Očito je publika prepoznala u nama to neko prijateljsko okupljanje i zajedništvo i nadam se da će nas podržati i finalu, iako igramo protiv domaće ekipe, dodao je Božinović.

U 15 sati igra se utakmica za treće mjesto seniora, između momčadi Keraterm Centropolinomont i Juicy Maraske, dok je u 16 sati na rasporedu finale 5. turnira za žene, u kojem će se susresti ekipe Michieli Tomić i ŽMNK MC Plus – Agram. U18.30 sati na red dolazi i finalni susret veterana koji će igrati Senjak Hoteli Matan i Promotionplay-Domograd, a potom i veliko finale senior, kada na teren izlaze momčadi Poliklinike Milojević te Krešimir Keta Bandić. Početak ove utakmice predviđen je za 19.30 sati.

Izvor:pogled.ba/hrt.hr

error: Content is protected !!