Dom zdravlja Ljubuški je uputio obavijest o pogoršanju epidemiološke situacije na području grada Ljubuškog koju prenosimo u cijelosti;

Poštovani korisnici naših usluga, posljednih tjedan dana svjedočimo drastičnom pogoršanju epidemiološke situacije na području našega Grada. Samo jutros smo uradili više od 170 testiranja PCR testovima i brzim antigenskim testovima na Covid-19. Svjedočimo i vrlo vjerojatnoj pojavi virusa gripe, što dodatno opterećuje naše ljudske i organizacijske kapacitete.

Stoga Vas molimo da u slučaju potrebe liječnike koji rade na Odjelu obiteljske medicine ili Odjelu pedijatrije, u slučaju pojave simptomima, prvo kontaktirate telefonskim putem.

Na taj način ćete najlakše dobiti upute o daljnjem postupanju, pregledu, testiranju ili ostaloj dijagnostičkoj obradi i izbjeći gužve, čekanja i ostale organizacijske probleme.

Isto tako, molimo Vas da se pridržavate već stotinama puta ponovljenih epidemioloških mjera, održavate fizičku distancu, nosite maske, perete ruke i izbjegavate velika okupljanja u narednom periodu.

Na taj način ćemo izbjeći brojne probleme vezane za Covid-19, ali i zarazu virusom gripe, koji nam je očito stigao.

Sve Vas molimo za strpljenje u ovoj situaciji, naši djelatnici će Vam biti na raspolaganju, kao što smo to bili cijelo vrijeme do sada.

U nadi da ćemo i ovaj veliki izazov uspješno prebroditi, zahvaljujemo Vam na razumijevanju.

S poštovanjem, Uprava DZ Ljubuški

error: Content is protected !!