Vlada Županije Sarajevo donijela je odluku da izdvoji 30.000 KM kao nagradu za izuzetne uspjehe mlade bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar. 

Premijer Županije Sarajevo Edin Forto i ministri u Vladi ugostili su danas 15-godišnju plivačicu koja je nedavno na Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju, u disciplini 200 metara delfin, osvojila brončanu medalju. 

Ministar kulture i sporta ŽS Samir Avdić istakao je ovom prilikom da resorno ministarstvo i Vlada ŽS pokazuju visok nivo empatije i odgovornosti prema onome što radi ne samo Lana Pudar, nego i svi ostali vrhunski bh. sportaši,priopćeno je iz Službe za protokol i pres ŽS.  

– Ovo je poseban dan za sve nas i izuzetna je čast biti u društvu naše Lane i njenih trenera Alene Ćemalović i Damira Đedovića. Ovo je definitivno bila godina plivačkog sporta. Institucionalna podrška sportskim uspjesima, kako Ministarstva kulture i sporta ŽS, tako i cijele Vlade ŽS, neće izostati ni naredne godine – rekao je Avdić. 

Dodao je da je danas na Olimpijskom bazenu Otoka obilježen i zapažen rezultat 14-godišnje plivačice Iman Avdić, koja je na prvenstvu nastupila u disciplinama 400 metara mješovito, 400 metara slobodno i 200 metara mješovito. 

– Od srca upućujem čestitke Iman i njenom treneru Evelinu Avdiću na svim postignutim rezutatima, posebno zbog činjenice da je i ova godina, kao i prethodna, bila izuzetno teška, pandemijska. Kada jedna 14-godišnjakinja ispliva četiri A norme, mislim da to pokazuje da ima svijetlu budućnost. Naša podrška neće izostati – rekao je Avdić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!