Većina gradova u Hrvatskoj izabrala je model dočeka nove godine koji uključuje obvezno poštovanje svih mjera. Jedino je gradonačelnik Miro Bulj najavio doček u Sinju bez mjera Stožera.

Kako javlja HRT, Riječani su planirani koncert na Korzu otkazali u posljednji čas. Slavit će na 4 manje lokacije.

– Osim što je propisano da svi nazočni moraju imati covid potvrde što smo i očekivali, za svakog gledatelja moramo imati prostor od 4 kvadratna mjesta, naglašava Doris Šajn, pomoćnica pročelnika Ureda grada Rijeke.

Šibenik dočekuje novu u podne

Šibenik će imati zabavu. Odlučili su koronavirusu u inat – zamijeniti dan za noć.

– To je već standardno, u podne ćemo imati grupu Dišpet, lokalni šibenski bend kao neko zagrijavanje. Umjesto nekog klasičnog dočeka, tu u parku smo doček organizirali u 12:00 sati, govori Zoran Erak, koordinator Adventure Šibenik.

Osijek, Zagreb, Zadar i Dubrovnik ludu noć slave na trgovima, uz COVID potvrde i ograđene prostore. Slažu se zadnji detalji.

– Dio Straduna odnosno ispred Sv. Vlaha ćemo ograditi i tražiti covid potvrde, a ostali se mogu slobodno kretati, naglasio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

– Bit će veselo u Osijeku, tradicionalno na ovom Trgu Ante Starčevića. Prostor će biti ograđen sa svih strana i redari će provjeravati potvrde, naglašava Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Sigurnost građana i ograđivanje Trga komplikacija je. Razgovaramo s policijom, epidemiolozima i dalje se bruse detalji, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

– Ujutro ćemo imati jedan fini jazz koncert, Black Coffe će nastupiti. Lagano će zagrijati Zadrane da se stvori jedna ugodna atmosfera uoči samog dočeka, a uvečer imamo A – STRANU, rekao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadra.

Valcer i šampanjac

Pula skromno i oprezno dočekuje Novu, a splitska Riva ove godine bit će bez tradicionalnog odbrojavanja tisuća građana.

Uz valcer i šampanjac točno u ponoć u Novo ljeto ulaze Varaždinci.

– Varaždin je mjesto gdje će najluđa noć opet biti dočekana u skladu s epidemiološkim okvirima i covid potvrdama, govori Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Izvor: narod.hr/HRT

error: Content is protected !!