Sinoć je Zastupnički dom usvojio amandmane na Prijedlog Zakona o električnoj energiji u FBiH. te tako ograničio najavljena poskupljenja električne energije na 20 posto. 

Elektroprivreda BiH kaže kako će joj ova odluka smanjiti prihode za 85 milijuna maraka. Valjda tu toliko mislili oteti gospodarstvenicima kako bi namirili svoje potrebe. 

-Provedba dopune Zakona uz uložene amandmane za JP Elektroprivreda BiH znače poslovanje sa gubitkom u iznosu 85 milijuna u idućoj godini, zbog čega neće biti moguće ispunjenje obveza iz Sporazuma postignutog sa Samostalnim sindikatom radnika rudnika u FBiH o povećanju cijene uglja za 20 posto. Dopuna Zakona o električnoj energiji usvojena u Domu naroda FBiH uz uložene amandmane, znači svjesno uništavanje JP Elektroprivreda BiH, najznačajnijeg gospodarskog subjekta u državi BiH čije je funkcioniranje i poslovanje od posebne važnosti za održivost integriteta i stabilnosti elektroenergetskog sustava, gospodarskog razvoja i ekonomskog zdravlja BiH, priopćeno je iz Elektroprivrede BiH – naveli su iz ovoga poduzeća. 

Valjda smatraju kako im sve nabrojano daje pravo da rade što žele, te kako svi oko njih trebaju propasti kako bi oni opstali. Umjesto jadikovki možda bi uprava ovoga poduzeća trebala tražiti načine da odgovori na novonastalu situaciju. Ili ustupi mjesto sposobnijima od njih koji znaju odgovoriti na izazove. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!