Košarkaši Philadelphije upisali su treću pobjedu u nizu u NBA ligi, a ostvarili su je kod Brooklyna, najbolje momčadi Istočne konferencije.

Philadelphia je slavila 110-102 premda se domaćinu za ovaj susret vratio Kevin Durant, trenutačno najbolji igrač lige, koji je prethodnih deset dana bio u zdravstvenom i sigurnosnom protokolu.

U izjednačenoj utakmici ključni igrači pobjedničkog sastava bili su Joel Embiid s 34 poena i sedam skokova, ali i sjajni prošlosezonski novak Tyrese Maxey koji je ubacio 25 poena (šut za tri poena 5-8), a imao je i sedam skokova te četiri asistencije.

Durant je vrlo kvalitetno obavio povratak na parkete te je ubacio 33 koša uz šest skokova i četiri asistencije. Novu je dobru utakmicu imao i James Harden koji je također ubacio 33 poena, ali je gotovo polovica od toga bila s linije slobodnih bacanja (14 od 18). Ipak, udarni tandem Netsa nije imao dovoljnu potporu od suigrača, a kompletna klupa Brooklyna ubacila je samo devet poena.

Prvak Milwaukee se poigrao s Orlandom u gostima. Kod pretposljednje momčadi na ljestvici Istoka Milwaukee je pobijedio 136-118 čime je upisao petu pobjedu u nizu.

Dakako i ovom je prilikom prvi čovjek aktualnih prvaka bio Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 33 poena, a tome je dodao i 12 skokova, pet asistencije i po dvije ukradene lopte te blokade. Odlično su ga pratili Jrue Holiday (25 poena, sedam asistencija i pet skokova) i Khris Middleton (22 poena i šest asistencija). Još su četvorica gostujućih košarkaša bili dvoznamenkasti po broju poena što je bilo previše za Orlando.

U domaćem sastavu izdvojimo Franza Wagnera (20 poena) i Wendella Cartera (14 poena, 10 skokova i pet dodavanja).

Nakon odrađenog COVID-19 protokola u redove Washingtona se vratio najbolji igrač te momčadi Bradley Beal koji je svoj sastav odveo do domaće pobjede protiv Clevelanda od 110-93. Ubacio je Beal 29 poena, a imao je i 10 asistencija te šest skokova. Posebno je nerješiva enigma za Cavse bio u trećoj četvrtini koju je Washington dobio 33-21 čime je prelomio susret.

Utakmica Denvera i Golden Statea je odgođena (jedanaesta ove sezone u ligi) jer Denver nije mogao složiti momčad za utakmicu. Osim trenera Malonea u Denveru su trenutačno trojica igrača u COVID-19 protokolu, a još su čak šestorica ozlijeđena.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!