Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje osobno, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku, u kojoj se kaže:

„Drage sugrađanke i sugrađani, iskreno želim da nam 2022. godina donese dobro zdravlje, sreću i uspjeh, te mogućnosti da nastavimo pozitivne trendove oporavka od posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Podsjećam da je, u godini koju upravo ispraćamo, Vlada Federacije BiH uložila maksimalne napore kako bi najvažnijim gospodarskim sektorima osigurala neophodnu pomoć ne samo u prevazilaženju problema, već i za osjetan rast i postizanje rezultata koje smo imali prije pandemije, te za očuvanje radnih mjesta.

Usprkos pandemiji, očuvali smo stabilnost budžeta  i redovno izmirivati obaveze, te kontinuirano isplaćivali mirovine, naknade za braniteljsku populaciju i civilne invalidnine. Također smo pružili i značajnu financijsku podršku zdravstvenom sektoru u FBiH.

Tim putem će Vlada FBiH nastaviti i u 2022. godini i već je u toku priprema cijelog seta mjera za daljnje jačanje ekonomskih aktivnosti. Uz planirani rast mirovina  i plaća, stvaranje uvjeta  za otvaranje novih radnih mjesta, nastavak radova na velikim infrastrukturnim projektima, veću pomoć socijalnom sektoru i druge aktivnosti, nadam se da će godina koju dočekujemo donijeti više vjere u budućnost.

Stoga vas pozivam da sa optimizmom dočekate 2022. godinu, te vam upućujem najiskrenije novogodišnje čestitke“, kaže se u prazničnoj čestitki premijera Novalića, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!