Vikend je tu što znači da je idealan trenutak za odmor, opuštanje i uživanje brzim, čokoladnim poslasticama.

Ove nedjelje predlažemo da okupite svoje najbliže i počastite ih super jednostavnim, a preukusnim milkšnitama koje smo pronašli na Instagram profilu popularnog bh. food blogera @harrycoop.er.

Recept za Milch Schnitte pronađite u nastavku, a svakako savjetujemo da zavirite na Hajrudinov Instagram profil i potražite ideju za još neku ukusnu gourmet opciju.

Sastojci za biskvit:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 ml mlijeka
  • 120 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 1 pakovanje praška za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 500 g mascarpone sira
  • 50 g meda
  • Vanilin šećer
  • 100 ml vrhnja za kreme
  • Opcionalno – malo korice limuna

Priprema:

Pjenasto umutiti jaja sa šećerom i postepeno dodavati (kašiku po kašiku mlijeko, brašno, kakao u prahu i prašak za pecivo. Obložiti kalup za kolače ( 23cm x 34 cm) papirom za pečenje i izliti smjesu na papir. Špatulom ravnomjerno rasporediti smjesu. Peći biskvit na 180°C 15 minuta (prethodno zagrijati rernu).

Umutiti kratko (minut) mascarpone sobne temperature sa medom te dodati vrhnje i vanilin šećer te nastaviti mutiti 2 minute.

Kada se biskvit ohladio, ukloniti papir, prerezati ga na dva jednaka dijela tako da dobijete dva biskvita jednakih dimenzija.

Premazati jedan biskvit kremom i preko dodati drugi biskvit. Lagano pritisnuti gornji biskvit (samo da budete sigurni da je ravnomjerno) i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti 2 sata u frižideru te izrezati u šnite.

Dobar tek!

Izvor:bonjour.ba