Određene vrste poslova ne moramo obavljati na specifičnom mjestu, kako bismo obavili zadatak i postigli određeni uspjeh. Sve više ljudi prihvaća fleksibilna radna okruženja i usredotočuje se na svoj sljedeći odmor koji spaja slobodno vrijeme i rad na daljinu. KAYAK, vodeća svjetska tražilica za putovanja, otkriva najbolje zemlje na svijetu za rad na daljinu, a na vrhu liste je Portugal.

WORK FROM WHEREVER INDEX

KAYAK-ov prvi Work from Wherever Index je ultimativni izvor svima onima koji žele privremeno ili na dulje vrijeme postaviti novi ured daleko od kuće. KAYAK je pomno analizirao 111 zemalja i rangirao svaku prema 22 faktora u šest kategorija: putni troškovi i dostupnost, lokalne cijene, zdravlje i sigurnost, mogućnosti rada na daljinu, društveni život i vrijeme.

PREDNOSTI LIJEPE NAŠE

Hrvatska je zauzela 11. mjesto među 111 zemalja svijeta, a 7. mjesto zauzela je na europskoj ljestvici. U velikom svjetskom natjecanju prestigla je Island, Šri Lanku, Tajvan, Albaniju i mnoge druge zemlje. Hrvatska ima pristojnu brzinu interneta, veliki broj co-working prostora i nudi digitalne nomadske vize za one koji požele ostati i duže. Poznavanje engleskog jezika među domaćim stanovništvom je prilično dobro, što olakšava druženje tijekom boravka u Hrvatskoj. Također, Hrvatska se može pohvaliti odličnim vremenskim uvjetima.

NAJBOLJE ZEMLJE ZA PUTOVANJA I RAD NA DALJINU U 2022. GODINI

Top 10 najboljih zemalja za kombiniranje produktivnih radnih uvjeta i mogućnosti za avanture i putovanja prema KAYAK-u su:

  1. Portugal
  • Španjolska
  • Rumunjska
  • Mauricijus
  • Japan
  • Malta
  • Kostarika
  • Panama
  • Češka
  1. Njemačka

Portugal je rangiran kao najbolja zemlja za rad na daljinu u cijelom svijetu, s visokim rezultatom u svim kategorijama, uključujući sjajno vrijeme, veliki broj mjesta za izlaske, niske stope kriminala i relativno niske troškove života. Portugal također nudi digitalnu nomadsku vizu, a mnogi lokalni stanovnici imaju visoko poznavanje engleskog jezika što privlači iseljenike.

Španjolska se našla na drugom mjestu, uglavnom zbog velike količine restorana i kafića po glavi stanovnika, u kombinaciji s velikom brzinom interneta i obiljem co-working prostora. Također, ima popriličan broj mjesta za noćne izlaske i vrlo je prijateljski nastrojena prema LGBTQ+ zajednici. Rumunjska zauzima treće mjesto, prvenstveno zato što nudi vrlo atraktivne cijene kad je u pitanju dugoročni najam stana, a važan faktor je i domaća hrana.

Osim indeksa Work from Wherever Index, KAYAK nudi novo rangiranje vremenskih zona kako bi korisnicima pomoglo da brzo i jednostavno saznaju vremenske razlike za svoje putovanje – idealno za one koji žele izbjeći konferencijske pozive u dva sata ujutro dok rade u inozemstvu. Rangiranje usmjereno na vremensku zonu uzima u obzir ključne čimbenike i kategorije iz Indeksa rada s bilo kojeg mjesta, ali ih prikazuje prema zemlji podrijetla vašeg posla – tako da će zemlje koje imaju vremenske zone najbliže vašoj radnoj vremenskoj zoni zauzeti više pozicije na popisu vaših potencijalnih odredišta. Alat također pruža informacije o najnovijim ograničenjima putovanja i lokalnom postotku procijepljenosti u zemlji.

Prije planiranja putovanja, svakako provjerite najnovija ograničenja putovanja na svom odredištu. KAYAK-ova karta ograničenja putovanja pruža ažuriranja u stvarnom vremenu o ograničenjima COVID-19 i zahtjevima za ulazak pojedinih zemalja diljem svijeta. Izvori, detaljni podaci i pojedinosti dostupni su ovdje.

Izvor:journal.hr

error: Content is protected !!