Danas je 12. dan potrage za nestalim Splićaninom Matejem Perišem. Srpskoj policiji u istrazi se jučer u Beogradu priključila i hrvatska policija. 

U međuvremenu su se u srpskim tabloidima pojavile dvije nepouzdane i nepotvrđene priče o signalu Matejevog mobitela. Kurir je prvo objavio priču o tome kako je signal Matejevog mobitela posljednji put lociran kod restorana na šetnici. Riječ je o restoranu čija je nadzorna kamera snimila Mateja kako se spušta stepenicama prema rijeci.

Zatim je tabloid Informer objavio kako je lociran mobitel nizvodno kod Velikog ratnog otoka. “Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se s velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od trenutka kada je istrčao iz kluba Gotik, oko 1:40 poslije ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana Savanova kod Beograda na vodi i tu se na jednoj snimci vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu”, rekao je navodno Informeru izvor iz policije.

Otac demantira priče o mobitelu

Otac nestalog Mateja Nenad Periš sudjelovao je jučer na sastanku s hrvatskom i srpskom policijom. Kazao je da nema nikakve informacije da je pronađen signal ili Matejev mobitel.

“Nemam informaciju da je pronađen mobitel, bio sam jučer s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz krim-policije, oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama”, rekao je za Dnevnik.hr.

“Istraga se nastavlja u punom intenzitetu, suradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je osobno obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda”, dodaje.

“Nije jednostavno pod ovakvim uvjetima raditi, no dobili smo takvo obećanje i vidio sam njihov angažman u tome da se postupak dovede do kraja, kakav god on bio. Ja im na tome zahvaljujem, hvala svima i MUP-u RH što je s profesionalne strane pristupio, rekli su mi da se radi o suradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, no postupak i dalje vodi MUP Srbije”, istaknuo je Periš.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!