U Bosni i sjeveru Hercegovine danas je oblačno sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine je bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica -12; Ivan-sedlo -5; Sokolac -4; Sarajevo i Srebrenica -2; Bugojno, Drvar, Gradačac i Tuzla -1; Bihać, Doboj, Jajce, Livno i Zenica 0; Banja Luka, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 1; Mostar 8; Trebinje 9 i Neum 11 stupnjeva.

Sutra u većem dijelu Hercegovine bit će sunčano. U Bosni i sjeveru Hercegovine oblačno prijepodne sa slabim snijegom. Postepeno razvedravanje u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 7 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno sa slabim snijegom u jutranjim satima. Smanjenje oblačnosti poslijepodne. Temperatura zraka između -3 i -1, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!