Nigerijski 26-godišnji napadač Iyayi Believe Atiemwen ponovno će odjenuti dres hrvatskog nogometnog prvoligaša Gorice u koju se posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka vratio kao posuđeni igrač zagrebačkog Dinama, objavio je u utorak klub iz velike Gorice.

Vijest o ovom transferu dolazi dan nakon što je u hrvatskim medijima objavljeno da će posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka najbolji igrač Gorice Kristijan Lovrić prijeći u NK Osijek. No, taj prijelaz još uvijek nije službeno potvrđen.

Atiemwen je prvi mandat u Gorici imao u proljeće 2018., kad su Velikogoričani izborili promociju u Prvu HNL, a potom je odigrao i polusezonu u prvoligaškom društvu, gdje je svojim igrama privukao pažnju zagrebačkog Dinama u koji je prešao u siječnju 2019.

U svom prvom boravku u dresu Gorice Atiemwen je odigrao ukupno 30 utakmica u dvije polusezone te postigao 12 golova uz četiri asistencije.

– Imao sam i druge ponude, financijski izdašnije, ali želio sam samo u Goricu. Nisam došao zbog novca, došao sam dati sve od sebe za klub u kojem sam proživio neke od najljepših trenutaka karijere, izjavio je Atiemwen u službenom priopćenju na mrežnom portalu velikogoričkog kluba.

U Dinamu je Nigerijac u tri sezone imao 58 službenih nastupa te postigao 12 pogodaka uz šest asistencija. Od prelaska u Dinamo Atiemwen je, osim u modrom dresu, po jednu polusezonu odigrao u zagrebačkoj Lokomotivi (2019./2020.) i u ciparskoj Omoniji iz Nikozije (2021./2022.).

U Gorici će nositi dres s brojem 80, a Velikogoričani će po isteku ove polusezone imati priliku otkupiti Atiemwena od Dinama, s kojim Nigerijac ima ugovor do sredine siječnja 2024.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!