Dinamo igra u četvrtak prvi susret šesnaestine finala Europske lige protiv Seville. Utakmicu su najavili trener Željko Kopić, kapetan Arijan Ademi i Mislav Oršić.

– Sevilla momčad koja ima kvalitetu, igra jako kvalitetan nogomet. Ali kao i u svim utakmicama, naglašavam zadovoljstvo radom svoje momčadi, energijom, zajedništvom, rekao je na početku novinarima trener Modrih. 

Tko nije u kadru za utakmicu u Sevilli?

– Osim Perića, koji je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona, a svi ostali su spremni za utakmicu i u jako kvalitetnom momentu dočekujemo utakmicu. Andrić ide na put, nije ništa ozbiljnije, vidjet ćemo koliko će biti spreman za igru. 

Kopić ističe kako je Sevilla favorit, ali je Dinamo pokazao već da zna igrati u Europi: 

– Poučeni dosadašnjim iskustvima i rezultatima Dinama, klub je pokazao da je ozbiljan faktor u europskom nogometu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Sevilla je favorit, ali ne idemo na izlet. Imamo svoje ambicije, što se tiče načina igre, kvalitete i u konačnici rezultata.

Kakav sastav možemo očekivati? 

– Prvih 11? E to ćemo vidjeti kad utakmica krene. Računam na Petkovića, izrazio sam zadovoljstvo načinom na koji trenira. Imao je dosta peha, ali i bez njegovog učinka, koji nam je bitan, pokazali da možemo igrati kvalitetno. Svi koji su iznijeli do sada utakmice su pokazali kvalitetu.

Trener Modrih priznao je da je ovo njegova utakmica karijere: 

–  U ovoj fazi moje karijere ovo mi je najveća utakmica. Trener sam Dinama, igram europsku utakmicu protiv Seville i zajedno sa svojim igračima želim da se prezentiramo na najbolji mogući način.

Kako zaustaviti Rakitića

– Nećemo trčati po cijelom terenu za Rakitićem. On ima ozbiljnu kvalitetu, znamo kako igra, što je donio Hrvatskoj i Sevilli, ali nema smisla pripremati utakmicu da se posvetiš samo jednom igraču. Moramo funkcionirati unutar momčadi i pokriti sve njihove jake strane. 

Ademi ističe kako se Dinamo puno promijenio u odnosu na zadnji susret ova dva kluba prije šest godina: 

– Dinamo se od tada dosta promijenio, naučio igrati takve utakmice. Siguran sam da možemo napraviti velike stvari i da se sa što boljim rezultatom vratimo kući.

Koliko fali Peković?

– Petković je možda najbolji igrač s kojim sam igrao u Dinamo. Dinamo je ekipa, momčad od 25 igrača, iskoči Oršić, pa Petko, netko treći, četvrti. Ne bih se složio s tim. Dinamo je prava momčad. Koliko nam fali Petko? Petković je fantastičan igrač koji potezom može riješiti utakmicu. Nedostaje nam, svakome bi nedostajao, ali drugi su ga nadomjestili i pokazali da su ozbiljni igrači. Sad sam počeo pričati kao direktor, rekao je raspoloženi Ademi. 

Oršić ističe kako su u dobroj formi: 

–  Svi smo jako dobro krenuli u ovu sezonu. Tri pobjede na početku, lakše nam je sada uoči Seville, imamo jako puno samopouzdanja.

Sevilla je favorit, ali nekad i manje momčadi iznenade kaže Mislav:  

– Teško je reći što će biti, ako ćemo nastaviti raditi i igrati kao do sada, neće biti upitan naslov prvaka. Na papiru je Sevilla veliki favorit, ali nekad i manje ekipe pobjeđuju. Nadam se da ćemo mi izaći kao pobjednici. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!