Novak Đoković obratio se javnosti prvi put nakon afere s uskraćivanjem vize za Australiju te deportacije iz te zemlje. Njegov intervju za BBC izazvao je ogromno zanimanje u cijelom svijetu. Jedan od najintrigantnijih dijelova cijele afere je odluka Australije da deportira Đokovića, odnosno razlog zbog kojeg je tako odlučila. Najbolji tenisač na svijetu ovako je u intervjuu to komentirao:

“Greška u viznoj deklaraciji nije namjerno napravljena. To su prihvatili i potvrdili savezni sud i sam ministar u ministarstvu za imigraciju Australije. Dakle, ono što ljudi vjerojatno ne znaju je da nisam deportiran iz Australije zato što nisam cijepljen ili zato što sam prekršio neka pravila, ili što sam napravio grešku u viznoj deklaraciji. 

Sve je to zapravo odobreno i potvrđeno od strane saveznog suda Australije i ministra za imigraciju. Razlog zašto sam deportiran iz Australije je taj što je ministar za imigraciju iskoristio svoje diskrecijsko pravo da mi poništi vizu na osnovu svoje percepcije da bih mogao stvoriti antivakserski osjećaj u zemlji ili gradu Melbourneu. Ja se s tim apsolutno ne slažem.”

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!