U Bjelovaru je obilježena 50. obljetnica otkako je nekadašnji RK Partizan, danas RK Bjelovar osvojio naslov europskih prvaka.

U napetoj utakmici pred gotovo 15 tisuća gledatelja u Dortmundu su svladali domaći favorizirani Gummersbach povijesnim rezultatom 19:14.

Bila je to prava senzacija za klub koji nije imao ni vlastitu dvoranu, trenirao otvorenom, a pod vodstvom legendarnog trenera Željka Seleša imao osvojio i nekoliko naslova prvaka bivše države, te imao brojne reprezentativce i olimpijce.

– Jedan neopisiv osjećaj. Bjelovarčani na rukometnom Olimpu bili su novinski naslovi, doček u Bjelovaru sjajan. Volio bih da se barem nešto slično ponovi narednih godina dok nas je još ovoliko malo ostalo iz te slavne generacije, rekao je Nedjeljko Prodanić, bivši igrač RK Partizan, Bjelovar.

Hrvoje Horvat, izbornik rukometne reprezentacije, također je bio na obilježavanju ovog velikog uspjeha.
 
– Zbog ovakvih stvari sam ja još i dan danas mali Cveba. U koju god dvoranu uđem zbog tate zbog svega što su oni napravili te 72. je ostao taj nadimak mali Cveba. Lijepo je da se to ovako obiježava ne treba to nikako zaboraviti. Uz ime Bjelovar se veže rukomet ne samo u Hrvatskoj su prepoznatljivi Bjelovarčani po rukometu već i u cijeloj Europi, rekao je Horvat.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!