Inter i Liverpool odigrali su zanimljivu utakmicu s mnogo trke, nizom prilika, a na kraju su slavili gosti 2:0, iako je i talijanski prvak vrlo lako mogao do slavlja. Pobjedu Redsima donijeli su Roberto Firmino (76) i Mohamed Salah (83).

– Ni po čemu se nije moglo naslutiti kako je utakmica tekla u drugom dijelu da bi Liverpool mogao dobiti to s lakih 2:0. Inter je igrao stvarno jako dobro, napipao je slabe točke Liverpoola i opasno prijetio. Posebno se isticao naš Perišić koji je sjajno prolazio po toj lijevoj strani, slao prekrasne centaršutove. Međutim, sad se pokazala velika nevolja i jedan veliki minus Interovoj igri, a to je taj da dvojica napadača koji su velika imena i Lautaro Martinez Džeko jednostavno nisu se mogli naći u situaciji da postignu pogodak, čak su bili i blizu situacije da postignu, ali nisu dobro reagirali, istaknuo je Anton Samovojska u analizi prve utakmice ovog para u osmini finala Lige prvaka.

– Osobito je kritična situacija s Martinezom koji ove sezone Lige prvaka nije zabio niti jedan pogodak, a nije postigao pogodak ni u posljednjih šest utakmica u Serie A. Džeko isto nije igrao dobro. Inter je tu mogao nešto dobro učiniti, Liverpoola tu nikako nije bilo, a onda se dogodi ono što se redovito događa velikim momčadima koje i kad ne igraju dobro, kad ne igraju najbolje dođu na svoje i postigle su pogotke kad im je to najviše trebalo.

Liverpoolu odgovara igrati u Italiji.

– Uspio je tri utakmice u nizu pobijediti u Italiji. Atalanta je bila prva u nizu, izbacio je Milan. Očito im to odgovara, no činjenica je da nije to onaj Liverpool koji smo gledali prije dvije tri godine, agresivan, razigran, ali velike momčadi pobjeđuju i kad ne igraju doma.

Ivan Perišić i Marcelo Brozović su odigrali cijeli susret u domaćim redovima, a posebne pohvale idu Perišiću.

– Perišić je igrao fantastično. Perišić igra jako, jako dobro. Meni nije jasno zašto on već nema u džepu novi ugovor jer takvog igrača Inter nema.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!