Kažu da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu – da ozdravi.

A ako je i ta jedna želja daleko od stvarnosti, onda slobodno možemo reći, kao što kaže pjesma; „I Bog je od nas digao ruke“.

To je početkom listopada važilo za obitelj Marijana Zovaka u Radišićima, poznatijeg pod nadimkom Ožega koji već više godina nepokretan leži suočen s teškom bolesti.

Žena Mirjana koja brine o njemu i ne može nigdje od kuće završila je na COVID odjelu SKB-a u Mostaru na kisiku zbog koronavirusa, a brigu o ocu preuzeo je maloljetni sin Norbert.

Obzirom da je kuća malo udaljena od ostatka sela nitko nije znao za tešku obiteljsku nedaću, da o ocu brine vrijedni dječak, iako je i njemu samom potrebna pomoć i briga.

Nakon pet, šest dana kada se pročulo o stanju u Marijanovoj obitelji, dobri ljudi priskočili su u pomoć.

Hospicij u Ljubuškom preuzeo je brigu o Marijanu.

Uz sve nedaće i kuća je bila u lošem stanju: bez fasade, hladna, trula vrata, kiša je nagrizla blokove, a vlaga je učinila svoje.

I onda svjetlo na kraju tunela: časna sestra koja je rodom iz Radišića i koja je više od dvadeset godina provela na službi u Kanadi na Hrvatskom katoličkom centru Norwal, te stekla veliki broj prijatelja u centru ispričala je jednom čovjeku tužnu sudbinu i stanje ove obitelji.

Taj čovjek, Hrvat iz Subotice koji je u Kanadu stigao prije više od šezdeset godina i zove se Ladislav Krmpotić, spremno je ponudio časnoj sestri pomoć za obitelj Zovak na bilo koji način.

S obzirom da je fasada bila neophodna, a par vrata trulo, pala je odluka o stiropor fasadi; zamijenjena su dvoja ulazna vrata na potkrovlje i postavljene nove svodne cijevi. Tako je dobri čovjek Ladislav kojega za Radišiće veže samo poznanstvo sa časnom sestrom, obitelji Zovak unio malo svjetla u život.

Mirjana se uspjela spasiti od korone, Norbert je nastavio ići u školu, Marijan je na brizi kod sestara u hospiciju, a kuća je dobila novi izgled i vratila nadu obitelji za bolje i sretnije sutra.

Vrijednost radova je oko 16 000 KM, a radove je izvela firma kojom dirigira Mirkan Čotić kojemu se obitelj i putem medija zahvalila jer je ostavio par dogovorenih radova i završio njihov dom, a obitelj se iskreno zahvaljuje dobrom čovjeku iz Kanade Ladislavu Krmpotiću na velikoj donaciji, kao i časnoj sestri te svim ljudima koji su im na bilo koji način pomogli u ovim teškim trenucima.

PHOTO-2022-02-25-18-35-36
PHOTO-2022-02-25-18-33-30

Izvor: Ljportal.com / Radišići portal

error: Content is protected !!