Prijevoznici okupljeni u Udrugu hrvatskih autobusnih javno linijskih prijevoza (UHAJLP) stavili su Vladi Republike Hrvatske na raspolaganje svoje autobuse i ljudstvo za prijevoz izbjeglica iz Ukrajine, istaknuli su u nedjelju u priopćenju, koje prenosi Hina. 

“Želimo dati naš doprinos u ljudstvu i vozilima jer je to naša odgovornost, ali i jedini način na koji se može organizirano i učinkovito prevesti izbjeglice s ukrajinske granice na za to predviđene lokacije u Hrvatskoj”, izjavio je generalni direktor Arrive Dražen Divjak u ime UHAJLP-a. 

Ta udruga okuplja velike i male privatne prijevoznike koje imaju velike kapacitete, tisuće autobusa i više od 8000 radnika, ističu.

Dodaju da su prijevoznici partneri i velikom dijelu lokalne i regionalne samouprave te da su sada spremni vratiti zajednici u kojoj funkcioniraju i posluju kroz pomoć u rješavanju barem dijela izbjegličke krize u kojoj se našla Ukrajina.

Divjak je stoga pozvao brojne županije koje su objavile da već imaju pripremljene kapacitete za smještaj stradalih, da im se, u koordinaciji s Civilnom zaštitom, jave kako bi mogli prevesti veći broj izbjeglica. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!