Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski uputio je preko društvenih mreža poziv ljudima širom svijeta da dođu i da se bore rame uz rame s Ukrajincima protiv ruske invazije. Za sve strance koji se uključe u rat formirana je zasebna postrojba vojnika.

RTL-u se javio jedan od hrvatskih dobrovoljaca iz prve grupe koja je već otišla na ratište.

-Drugi hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Jučer je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dvije ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka – poručio je. 

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljonu Azov, organizira prikupljanje pomoći u Zvonimirovoj ulici 23 u Zagrebu. U izjavi za Večernji list je pozvao sve koji žele ratovati u Ukrajini da se jave veleposlanstvu Ukrajine.

-Pozivam gospodu veterane i vojnike s vojnim iskustvom u zbor! Svi koji su dosad kontaktirali veleposlanstvo bit će kontaktirani tijekom dana i dobit će sve potrebne informacije. Idem na čelu grupe koja je spremna ići u rat, a sve ostale molim da kupuju i doniraju svu moguću opremu koju mogu dati, od odora, pancirki, kaciga pa do prve pomoći – poručio je Šeler.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!