Pivovara Pravda Brewery u Lavovu, ukrajinskom gradu od više od 700 tisuća stanovnika, dio svoje proizvodnje prebacila je na izradu Molotovljevih koktela, izvještava The Kyiv Independent. Taj svoj potez objavio je jedan od zaposlenika Pravde na svojoj Facebook stranici napisavši jučer kako ekipa danas ručno puni boce i da je to vrlo posebno punjenje, prenosi Jutarnji list.

“Puno nam je ljudi spremno pomoći, a pivo ćemo puniti poslije” napisao je Yuri Zastavny uz objavu tri pivske boce Pravde pretvorene u Molotovljeve koktele.

Ukrajinske vlasti pozvale su građane da pribjegnu i takvoj obrani od ruske invazije. Ova objava Zastavnyja u manje od 20 sati prikupila je više od 5300 lajkova podrške, ali i skoro 700 komentara. Među njima je bilo svega, od uputa kako se točno koristiti Molotovljevim koktelima, a da i sami ne stradate do molbi da to ne čine kako bi ostali živi. Objava je podijeljena više od 9500 puta.

Sama pak Pravda Brewery na svojoj službenoj stranici objavila je prije malo više od sat vremena obavijest uz napomenu da i dalje komercijalno rade: “Prijatelji! Danas, 27.02 otvoreno je nekoliko naših objekata koje imaju podrume i mogućnost skloništa u slučaju prijetnje. Za naše branitelje (vojska, teroristička, policija, nacionalna garda) besplatna kava/čaj. Podsjećamo, za posjetu objektima obavezno je posjedovati osobni dokument. Ne služimo građanima Ruske Federacije i Bjelorusije. Ako imate oružje, molim vas ostavite ga u našem osiguranju i vratit ćemo vas na izlazu.

Ovo je za vašu sigurnost i svih posjetitelja. Nastavljamo davati sve od sebe da osiguramo život onih koji nisu angažirani u obrani naše zemlje i omogućimo malo odmora i spokoja. Paralelno sakupljamo sve što je potrebno da pomognemo našim sugrađanima koji su prinuđeni da dolaze u Lavov iz gradova pod bombardiranjem. Zajedno možemo sve!”.

Izvor:jutarnji.hr

error: Content is protected !!