Na dvodnevnom seminaru hrvatskog karatea u Samoboru vrsni šampion borilačkih vještina Enver Idrizi dobio je zlatnu plaketu Hrvatskog karate saveza (HKS) za ostvarene rezultate i izniman doprinos u promociji hrvatskog karatea, koju mu je uručio predsjednik Saveza i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek.

Tom prigodom glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Siniša Krajač uručio je višestrukom osvajaču medalja s najvećih karate natjecanja zahvalnicu HOO-a za izniman doprinos hrvatskom sportu, posebice karateu za promociju i širenje sportskog ugleda RH u svijetu.

Idrizi je na Svjetskom kupu u Milanu upravo na dan međunarodnog priznanja naše zemlje 15. siječnja 1992. osvojio zlatnu medalju.

To je ujedno bilo prvo hrvatsko sportsko odličje od proglašenja neovisnosti naše zemlje.

Idrizi je osim zlata na Svjetskom kupu osvojio i srebro na SP, dva puta bio je europski karate prvak, uz još dva srebra na EP-ima, a u full-contactu bio je svjetski prvak u organizacijama ISKO i WAKA Pro.

Na nedavno održanom SP u Dubaiju (UAE) prije nešto manje od pola godine Idrizi je i službeno proglašen legendom karate sporta.

Zanimljivost je i kako je dva puta tijekom karijere pobijedio Chucka Norrisa.

Na licencnom seminaru Hrvatskog karate saveza ovoga vikenda u Samoboru sudjelovalo je gotovo 360 trenera i 120 sudaca.

S izmjenama pravila u tom sportu upoznao ih je predsjednik sudačke komisije Svjetske karate federacije (WKF) Javier Escalante, odabravši upravo Hrvatsku kao prvu zemlju za takav način prezentacije.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!