Na kraju 2012., četiri mjeseca nakon što ga je Real jedva kupio od Tottenhama za 35 milijuna eura, Luku Modrića (27) je Marca proglasila promašajem godine, najgorim “pojačanjem” među svim igračima koji su u spomenutom razdoblju došli u španjolske klubove.

Modrić je bio promašaj godine i rezerva Reala

Jose Mourinho inzistirao je na njegovom dolasku u Real, ali mu se Modrić nije mogao nametnuti pored Xabija Alonsa, Samija Khedire i Mesuta Özila. Kada bi igrao nije bio na Realovoj razini, pa je tako bio rezerva i na utakmici sezone, 5. ožujka 2013.

Realovom gostovanju kod Uniteda na uzvratu osmine finala Lige prvaka. Mourinho ga je uveo u drugom dijelu umjesto Alvara Arbeloe. Mijenjao je braniča za veznjaka zato što je United imao igrača više i gol manje. Mada, nitko nije računao da će Modrić zabiti. Bilo je to vrijeme kada on nije davao golove, piše Index.hr.

Ušao je na Old Traffordu, ali nitko nije očekivao da će dati gol

Čovjek koji ne zabija golove zabio je golčinu koja ga je spasila

I onda, suprotno svim očekivanjima, Modrić je zabio ne gol, nego golčinu. U trku se riješio čuvara i odapeo desnicom s 23 metra neobranjivo u sam kut. Do kraja utakmice vodio je Real do preokreta i pobjede za četvrtfinale LP. Taj gol smatra se prekretnicom Modrićeve karijere u Realu jer nakon toga je postao prvotimac, a onda i ključni igrač.

Točno devet godina kasnije, Modrić (36), sada već i legenda Reala koja zabija golčine, primio je loptu u još jednoj važnoj utakmici i teškoj situaciji za Real Madrid. U derbiju 27. kola španjolskog prvenstva imao je samo 1:1 protiv Real Sociedada. Modrić se na više od 20 metara od gola sjajno oslobodio čuvara i onda ljevicom zakucao loptu u kut za preokret u 2:1. Temelj za konačnih 4:1, pobjedu kojom se Real na vrhu La Lige odvojio od Seville, jedinog konkurenta za naslov, s velikih osam bodova više.

Točno devet godina kasnije legenda i golgeter Reala ponovila je Old Trafford

Na društvenim mrežama odmah se nametnula usporedba i sličnost dva Modrićeva vjerojatno najljepša gola u karijeri. Zanimljivo, ovog sada Modrić je zabio na isti dan, 5. ožujka, kao i onog protiv Manchester Uniteda.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEVU GOLČINU PROTIV REAL SOCIEDADA

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEVU GOLČINU PROTIV MANCHESTER UNITEDA

/HMS/

error: Content is protected !!