Ljutite ruske majke optužile su Vladimira Putina da je koristio njihove sinove kao “topovsko meso” u svojoj invaziji na Ukrajinu, pokazuje snimka koju je objavio The Telegraph.

Na snimci se vidi svađa ruskih majki s regionalnim guvernerom na dan kada je policija u Rusiji privela 4500 antiratnih prosvjednika.

U videu Sergej Civilev, guverner regije Kuzbass u Sibiru, stoji na pozornici u školskoj teretani dok majke bijesnih vojnika optužuju Kremlj za laži.

“Svi smo bili prevareni, svi smo prevareni. Tamo su poslani kao topovsko meso”, vikala je jedna žena. “Oni su mladi. Bili su nespremni.” Dok je Civilev mumljajući Putinovu invaziju na Ukrajinu pokušavao predstaviti kao “specijalnu operaciju”, a ne kao rat, žene su vikale na njega.

“Ovo je specijalna operacija i u ovom trenutku nitko ne može komentirati specijalnu operaciju”, rekao je. “Ovi momci su korišteni…”

“Iskorišteni!” jedna majka ga je prekinula. “Znači, naša djeca su iskorištena?” pitala je. Iz videa u nastavku nije jasno tko su žene i jesu li im sinovi ubijeni u Ukrajini.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!