Svim ženama želim blagoslovljen, lijep, sretan i osmišljen, radostan ovaj dan i sve dane koju su pred vama! Želim ti da ovaj dan shvatiš koje sve darove i sposobnosti ti je Bog dao!“, poručila je slušateljicama Radio postaje Ljubuški hagio asistent Marija Jurković.

Vrijednost čovjeka nije u onom izvanjskom uspjehu ili neuspjehu, nego u vrednovanju sebe iznutra, a to bez pogleda Božjeg u sebe ne ide“, dodala je.

U svom terapijskom radu Marija se svakodnevno susreće sa ženama i kaže:

Danas je teško biti djevojka i žena, biti sretna i ostvarena osoba. Koliko god naizgled život žene bio olakšan, nama kao osobama nikad nije bilo teže. Jako puno žena u godinama kad se sve te uloge poslože,  u nekim zrelim godinama, nakon četrdesete, kada počinjemo negdje propitivati sebe dođu u poteškoće, jedna od najčešćih rečenica koje ja čujem u svojoj hagio praksi  je; Bože ja sam se izgubila, ja sam izgubila sebe.“ To su neke situacije danas u životu žene o kojima treba razgovarati i pomoći im da dođu k sebi.”

Inače, Jurković je nedavno održala tribinu na Kočerinu djevojkama i ženama.

Ugodno sam iznenađena odazivom žena na svom predavanju koje sam održala na Kočerinu prije mjesec dana u povodu priprave za 150. godina ove župe“, kazala nam je.

Govoreći o porukama i načinima prevladavanja poteškoća današnjice u životu žena poručila je:

„Žene se najviše izgube slijedeći  mentalitet svijeta. Ako se previše otvorimo tome onda iziđemo sa pravog kolosjeka, što žena treba biti i živjeti. Žena je prenositeljica i čuvarica života. Ona je ta koje vrijednosti prenosi djeci.  I ovaj dan je prilika za ženu da osvijesti koje sve darove i sposobnosti ti je Bog dao! Na koga ja oslanjam svoj život, Otac nebeski stvara, stvara mene u ovom trenutku. Potrebno je učiti se oslanjati na nepromjenjljivu i stalnu, apsolutnu i bezuvjetnu  Božju ljubav, sve naše ljudske ljubavi su ograničene, u neku ruku interesne i uvjetovane su na neki način. Polako izlaziti iz te zagledanosti  stvorenja i pogledati  u Stvoritelja jer ja sam na njegovom dlanu.”

 Mlade žene, djevojke su danas u vrlo teškoj situaciji, suočene sa teškim preprekama,  kako bi stasale u cjelovite i zdrave, samostalne osobe, kaže Jurković i objašnjava:

“Danas je ta mladost, mlade žene su izložene agresivnom javnom mjenju, društvenim mrežama, okolini  i nemaju se gdje sakriti, odmoriti, nemaju ideala, uzora, nemaju osoba od povjerenja. Kažem im; Molim ih nemoj svoje bitne stvari, svoju intimu ne stavljaj to u mobitel, ne stavljaj na instagram , u poruke. Pa ne možeš ti svoju ljubav prema dečku izjaviti porukom ili prekinuti svoju vezu . Toliko ranjavate jedni druge, ako se hoćeš s nekim upoznati onda se trebate gledati u lice. To su prave interakcije, za koje je mlada generacija zakinuta, oni nemaju iskustva normalnog komuniciranja, sve je postalo virtualno i normalno da su ogromne praznine u osobi.“

Prenijela je i poruku da žene u zrelim godinama mlađim ženama ne pružaju pravi primjer.

„Zašto ja ne bih bila sretna kada primjetim svoje prve bore, treba prihvatiti sve mijene svoga tijela i progovoriti o prelasku iz te zrele u tu treću dob. Žene u trećoj dobi se susreću sa manjkavošću svojih vanjskih sposobnosti i ako ne radimo na porastu naših nutarnjih sposobnosti mi ćemo se naći u jednoj vrlo jednom mračnom načinu življenja i muke i tako dalje. Ajmo se okrenuti toj nutarnjoj svjesnosti  sebe, toj vrijednosti  i preokrenuti te prioritete i krenuti smjerom koji će nam osigurati i sretnu mladost, zrelost i starost. Onda se nećemo bojati neimaštine, neotplaćenih kredita i rata, bolesti. Ja vam na današnji dan želim taj blagoslov, da postaneš svjesna sve ljepote, svih darova i sposobnosti koje ti je Bog dao, da surađuješ sa svojim Stvoriteljem!“

Poslušajte emisiju:

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!