Potpredsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mladen Bošković izjavio je da bi se Prijedlog ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH trebao razmatrati 28. ožujka na sjednici tog doma.

– Prema dogovoru jutros na Kolegiju doma planirano je da se najkasnije 28. ožujka održi redovita sjednica Zastupničkog doma na kojoj će se razmatrati tri akta – Prijedlog proračuna FBiH za 2022. godinu, Prijedlog zakona o izvršenju proračuna za 2022. godinu, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u FBiH – rekao je Bošković. Dodao je da je planirana dvodnevna sjednica kako bi se prvo raspravljalo o proračunu, a drugi dan bilo izvršeno glasovanje. Trenutno je na snazi Odluka o prijevremenom financiranju koja ističe 31. ožujka, te je proračun potrebno donijeti do tog datuma.

Vlada Fedracije BiH je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog proračuna FBiH za 2022. godinu u iznosu od skoro 5,6 milijardi KM, koji je veći za dva posto, odnosno za 116,4 milijuna KM od proračuna za prošlu godinu. Da bi proračun postao operativan potrebno je da ga usvoji i Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, koji će održati sjednicu nakon što budžet bude razmatran u Zastupničkom domu.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!