Trener Rijeke Goran Tomić u slavlju sa svojim stožerom dočekao je posljednji sučev zvižduk na utakmici protiv Osijeka. Uslijedila je erupcija oduševljenja plasmanom u finale Hrvatskoga kupa.

– Jedan spektakl od utakmice, samo šteta da ovo nije bilo finale jer mislim da je ovakva utakmica vrijedna finala. Što reći? Osijek je jedna odlična ekipa, danas su se isto pokazali kao jedan odlični protivnik. Bilo je tu puno nekih taktičkih poteza, šahovske borbe, ali na kraju krajeva stvarno sam presretan, rekao je Tomić.

U prvom poluvremenu Rijeka je povela golom Antona Krešića (20), malo prije odlaska na odmor Mijo Caktaš (42) je izjednačio na 1-1. U nastavku je Josip Drmić (76) doveo Rijeku u novo vodstvo, ali je Antonio Mance (90+1) pogodio za 2-2 i odlazak u produžetak. U dodatnih pola sata Rijeci je treće i odlučujuće vodstvo osigurao Mihail Merkulov (118).

– Jednostavno, morali smo prije toga biti malo pametniji, rekao bih, i zadržati možda i malo vrijeme i iznuditi koji faul. Međutim, Osijek je poentirao. I kažem, ušli smo u još 30 minuta bespoštedne borbe. Bilo je prilika i na našoj i na njihovoj strani, ali kažem, jedna velika pobjeda, dodao je Tomić. 

Teško je Osječanima bilo nakon eliminacije iz Kupa. Imali su gosti svoje šanse, no nije ispalo prema njihovim željama i očekivanjima.

– Kvalitetna i vrlo izjednačena utakmica koja je zasluženo otišla u produžetke u kojima je bilo svega, na obje strane, velikih prilika, promašaja i dobrih obrana vratara uz taj jedan gol. Na kraju su oni bili malo sretniji i spretniji. Moram čestitati našoj momčadi na borbi, sve su dečki ostavili na terenu, jednom dobrom protivniku kao što je Rijeka nismo previše dopustili sve do tih produžetaka. Bila je baš tvrda i čvrsta utakmica, prava šahovska partija, a oni su iz jedne naše pogreške više zabili taj pobjedonosni pogodak i čestitam im na tome, rekao je osječki kormilar Nenad Bjelica.

Izvor: HRT

error: Content is protected !!