U subotu u najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo od 18 sati gostuje kod Hajduka. Modri dočekuju dvoboj kao vodeća momčad prvenstva s pet bodova prednosti pred četvrtim Hajdukom. 

– U dobrom smo stanju i u pozitivnom ozračju dočekujemo najveći hrvatski derbi. Veselimo se utakmici, veselimo se izazovu i radimo sve da budemo na onoj pravoj razini da odigramo kvalitetnu utakmicu na Poljudu, rekao je trener Dinama Željko Kopić.

Nakon sutrašnjeg treninga odredit će popis putnika za Split. Pod upitnikom su i dalje TheophilePerićAdemi Ivanušec

– Uvijek u derbiju na Poljudu s jedne strane taktički, a s druge strane s razinom energije moraš biti na pravoj razini. Na nama je da budemo pravi, spremni dobiti duel, da budemo pravi na razini energije i trke, ali i da taktički budemo na najvišoj razini i nametnemo se s jasnim mehanizmima igre na terenu. Utakmica je bitna kao i svaka druga. Vidjeli smo da smo i mi izgubili neke bodove po putu, kao i naši konkurenti. Svaka utakmica nosi tri boda i u svakoj moraš biti pravi. Sam derbi nosi svoje. U ovom trenutku imamo pet bodova prednosti i napravit ćemo sve da nakon utakmice ona bude veća.

Kopić ima iskustvo iz derbija i s druge strane klupe kada je vodio Hajduk. 

– Meni je apsolutna čast da sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba. Naravno da su mentaliteti i pristup drugačiji, ali i s jedne i s druge strane maksimalni fokus je na teren i pripremu, i, naravno, da i jedan i drugi klub žele dobiti tu utakmicu. Isključivo sam koncentriran na svoju ekipu. 

Željko Kopić, Amer Gojak

Hajduk je u prošlom kolu izgubio od Istre 1961, dok je Dinamo slavio nad Šibenikom.  

– U drugi dio prvenstva smo ušli jako dobro. Onda su nas malo poremetile ozljede i europske utakmice. Sad smo opet kvalitetniji, i energijom i gardom. Situacija se mijenja iz tjedna u tjedan i sigurno ovaj tjedan neće donijeti odluku tko će na kraju biti prvak, ali je svaka utakmica bitna da bi korak po korak došli do tog konačnog cilja. Hajduk je ove sezone zadržao nosioce kvalitete i iskazao time visoku ambiciju i stabilizirao momčad. 

Kako zaustaviti vodećeg strijelca lige Marka Livaju?

– Timskom igrom, kolektivnom igrom. Jasnim taktičkim kontekstom kako odgovoriti na sve situacije na terenu. Svjesni smo Hajdukova načina igre i što će pokušati, ali fokus je na nama, da budemo pravi. 

S obzirom na to da je i u ulozi sportskog direktora kluba upitan je o mogućem povratku bivših igrača Dinama iz Rusije, LovrenaJedvaja More. – Igrači koje ste napomenuli su kvalitetni i imaju opcije. Pratimo tržište i što se događa i ako bude procjena da trebamo i možemo reagirati, reagirat ćemo. 

Pogledajte izjavu: https://video.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/275407115_1971404243039902_7723037205394257354_n.mp4?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=985c63&efg=eyJybHIiOjMxNSwicmxhIjo1MTIsInZlbmNvZGVfdGFnIjoic3ZlX3NkIn0%3D&_nc_ohc=7fhE0iKQ0CsAX_JUVcY&rl=315&vabr=175&_nc_ht=video.frix7-1.fna&edm=AGo2L-IEAAAA&oh=00_AT9F_ErOATAOwOI9XVrkBHhZeESis3g38Jbxt4bJzYSieg&oe=622AC240

Derbi će se nakon dvije godine pauze igrati pred punim poljudskim tribinama. 

– Navijači sigurno daju ogromnu energiju. Vidjet ćemo kako će domaćin reagirati na to. Većina mojih igrača je odigrala takve derbije i znat ćemo se nositi s tim. Drago nam je da će doći i naši navijači i biti nam podrška, rekao je Kopić pa istaknuo: – Nikada nisam pripremao utakmicu na igranje na bod. To nije način pripreme utakmice. Tu nema razlike protiv koga god igramo. 

Amer Gojak

Amer Gojak svjestan je da njega i suigrače u subotu očekuje teška utakmica: – Dočekujemo je spremni, puni samopouzdanja i nadam se da ćemo u subotu izgledati kako treba. Tko bolje uđe u utakmicu, kasnije će mu, naravno, biti lakše. Ne bih Hajduk puno komentirao. Trener će odlučiti koliko ću igrati, a ja ću dati sve od sebe. Pun Poljud može biti vjetar u leđa, ali i pritisak. Izuzetno se radujem što ćemo imati podršku naših navijača.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!