Sjevernoatlantski savez kratko se oglasio o bespilotnoj letjelici koja je sinoć pala na Zagreb.

“NATO-va integrirana zračna i raketna obrana pratila je putanju objekta koji se u konačnici srušio u Zagrebu. Hrvatske vlasti su najavile da istražuju incident”, stoji u reakciji NATO-a koji je objavio Tomislav Krasnec, dopisnik Večernjeg lista iz Bruxellesa.

Podsjetimo, letjelica koja se u četvrtak navečer srušila na zagrebačkom Jarunu provela je više od 40 minuta u zračnom prostoru Mađarske i 7 minuta u zračnom prostoru Hrvatske. Obje zemlje su članice NATO-a.

Ruska ambasada u Hrvatskoj za Index je komentirala pad letjelice u Zagrebu.

“Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj o srušenom dronu je upoznalo iz propćenja hrvatskih medija, koji su naveli kako sad eksperti provode istraživanje oko ove situacije, dakle sva pitanja oko incidenta moraju biti upućeni tim stručnjacima te Veleposlanstvu Ukrajine u Hrvatskoj jer taj dron je bio proizveden na teritoriju Ukrajine.

Ruske snage nemaju u naoružanju takve dronove od 1991. Odnosno od raspada Sovjetskog Savjeza.

Predlažemo raspitati kod odgovornih hrvatskih tjiela kako i na koji način mogao slobodno letjeti teritorijom susjednih država. Uslijed njegova pada, srećom, nije bilo civilnih žrtava – stanovnika Zagreba”, rekli su.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!