Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kaže da je Ukrajina došla do prekretnice i da je na putu do pobjede u ratu, piše BBC.

U televizijskom obraćanju rekao je: “Ne može se reći koliko će dana biti potrebno da se oslobodi naša ukrajinska zemlja, ali mogu reći da ćemo to napraviti jer smo strateški već postigli prekretnicu – na putu smo do naše pobjede.”

Kaže da je ovo domoljubni rat protiv “jakog i tvrdoglavog neprijatelja koji ne obraća pažnju na tisuće svojih mrtvih vojnika”.

“Rusija treba platiti za ovaj horor”

Pozivajući se na navode da je Rusija koristila plaćenike u invaziji, Zelenskij kaže: “Topništvo, bombe, projektili – sada postoje sirijski plaćenici koji ne razlikuju tko ovdje govori koji jezik. Ti plaćenici su jednostavno stvoreni da ubijaju u zemlji koja nije njihova.”

Ponovio je svoj poziv EU da učini više za Ukrajinu dok Rusija preko noći cilja nove gradove.

“Po noći su osvajači bombardirali tvornicu obuće, stambeni blok i dječji vrtić u Dnjepru. Zašto? Ako se tako nastavi, da dosadašnje sankcije nisu dovoljne… Očekujemo nove sankcije. Rusija treba platiti za ovaj horor”, kaže ukrajinski predsjednik.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!