U subotu od 18 sati igra se najveći hrvatski derbi, Hajduk dočekuje na rasprodanom Poljudu trenutno prvu momčad u HNL-u Dinamo.

Nikad kvalitetniji Hajduk mora ostvariti pobjedu ako želi nastaviti utrku za naslov, prošlo kolo neočekivano su kiksali u Puli te odigrali tek 1:1. 

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas najavio je derbi.

– Ovaj tjedan je uvijek dobar za trenere, kad igraš velike derbije ne trebaš nikoga ekstra motivirati, nekad trebaš smirivati igrače da ne “pregore”. Upravo je takav bio tjedan.

O stanju u momčadi kaže: – Krovinović je još pod upitnikom, trenirao je tri dana, danas, sutra ćemo znati ima li šanse za nastup. Imao je dosta čudnu ozljedu i navečer ćemo znati.

Nije htio otkriti početni sastav. 

– Najvažnija stvar je da kontroliramo emocije, trebamo brinuti o sebi, kako ćemo mi igrati, protivnik je bitan, analizirali smo protivnika. Neću vam otkriti početnih 11, imamo odlične uvjete za utakmicu, imam 20 igrača i oni koji će igrati i oni koji će biti na klupi, očekujem od svakoga doprinos. 

Filip Krovinović

Hajduk je trenutačno četvrti i za vodećim Dinamom zaostaje pet bodova. Je li stoga ovo ključna utakmica sezone za Splićane?

– Stvarno ne želim govoriti o tome je li ovo utakmica sezone. Svaka nam je utakmica ključna, trebamo se uvijek fokusirati na sljedeću utakmicu. Stvarno smo u dobrom trenutku, fizički i psihički. 

U medijima stalno slušamo o kritikama na račun suradnje Livaje i Kalinića. Koliko njih dvojica zajedno mogu pomoći Hajduku?

– Stvarno ne slušam te glasine, komuniciram s igračima, sve ostalo me ne zanima, moj stožer i igrači znaju kakvo je stanje. Uopće ne znam kako se to može komentirati ako ne znaju pravo stanje. Kalinić i Livaja imaju takve karijere da uopće ne moraju pričati o tome.

Nikola Kalinić

Je li Hajduk fizički spreman za ovaj derbi?

– Utakmica protiv Gorice bila je naša fizički najbolja utakmica u zadnjih 5 godina, to je statistički podatak, ali to nije jedina komponenta koja je potrebna kako bi ostvarili pobjedu. Igramo nogomet i to je mnogo više od toga, psihologija, motiviranost, čitanje igre. Treba vjerovati u proces.

Svaka utakmica je važna, ali što mislite o ovome derbiju, ako Hajduk izgubi bit će osam bodova iza Dinama?

– Ova utakmica je najvažnija za navijače, ali meni osobno je važna svaka utakmica, ovo je za nas velika utakmica.

Hoće li Hajduk napokon nekoga pobijediti na Poljudu od ove velike trojke: Dinamo, Rijeka, Osijek?

– Na Poljudu je najslađe pobijediti, treneri ne mogu uzeti pobjede zdravo za gotovo, za pobjedu treba puno znoja i truda, ali kad pobijediš kod kuće osjetiš tu atmosferu.

Za kraj, finale kupa protiv Rijeke, što može Hajduk?

– Finale je dva mjeseca udaljeno, pred nama je Dinamo i na to smo fokusirani, vidjet ćemo što će biti. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!