Juergen Klopp i Mikel Arteta, treneri Liverpoola i Arsenala, javno su izrazili veliku žal spram kolege Thomasa Tuchela, koji sjedi na trenerskoj klupi Chelseaja.

Zbog svog vlasnika Romana Abramoviča Chelsea je ušao u iznimno teško razdoblje koje će vjerojatno biti još teže u bliskoj budućnosti za klub iz Londona.

Podsjetimo kako je britanska vlada ovog tjedna, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Abramovič, čija je prodaja kluba na čekanju.

– Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, navelo se u priopćenju vlade.

Odmah nakon toga telekomunikacijska tvrtka Three zatražila je od Chelseaja privremeni raskid međusobnog ugovora.

– Zatražili smo od Chelseaja da privremeno prekine naše sponzorstvo nad klubom, uključujući uklanjanje ime našeg brenda s dresova te na samom stadionu i oko njega, oglasili su se iz kompanije Three, a sličan je scenarij najavio i Hyundai.

– Ako ću biti sto posto iskren onda moram u svakom smislu podržati takvu odluku britanske vlade. Iskreno, jako mi je žao Tuchela, svih igrača, navijača i zaposlenika tog kluba, ali ispaštaju zbog jednog čovjeka, a to je Putin, dok je njihov vlasnik Abramovič očigledno vrlo blizak s njim.

– Nažalost, cijeli se klub našao u vrlo teškoj situaciji, ali takvo je stanje logično, rekao je Klopp, dok je trener Arsenala Arteta izjavio:

– Vjerujem da je situacija u kojoj se našao Tuchel ekstremno teška. Od srca mu želim da uspije sve to odmaknuti od sebe i da vodi kvalitetno momčad kao i do sada. Koliko god to može u ovom trenutku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!