Subota je u Ljubuškom u znaku dječjeg rukometa.

„Međunarodni rukometni turnir “Mladi Skauti i prijatelji” ove je godine okupio čak 56 dječjih ekipa iz čitave BiH i Hrvatske koje na parketu Gradske športske dvorane pokazuju svoje rukometno umijeće i vještine.

Od ranog jutra vode se žestoke rukometne borbe na parketu dvorane, za titule najboljih u tri dobna uzrasta bore se brojne ekipe, a turnir će trajati do večeri.  

Prema riječima Zvonke Hercega, voditelja Izviđačeve škole rukometa, koja je domaćin ovog turnira, Ljubuški se ponovno pokazao kako rukometno središte.

Evo već tradicionalno svake godine, ako izuzmemo ove nesretne godine korone, organiziramo turnir koji je među najvećima u regiji. Mi smo bili prije korone zadnji službeni turnir i u BiH i u Republici Hrvatskoj što se tiče mini rukometa, a tada je sudjelovalo 58 ekipa iz cijele regije, a slučaj je htio da i poslije korone mi budemo prvi s ovako velikim brojem ekipa. Mislim da nitko u regiji nije imao više od 50 ekipa, a evo mi danas ovdje imamo 56 ekipa iz BiH i Republike Hrvatske. Tu su i Korčula, Akademija Balić-Metličić, Vodice, Prnjavor koji je 350 kilometara udaljen odavde, tu su i Opuzen, Čapljina, Međugorje, Grude itd. Sve što tendira ka ovom prostoru i što radi mini rukomet danas je ovdje u dvorani. Užarena je atmosfera. Djeca burno proprate svaki gol i svaki dobar potez na terenu. Divota je vidjeti sve te boje, različite dresove“, prokomentirao je prof. Herceg.

Poslušajte više u audiozapisu

Pogledajte fotogaleriju na Facebooku

error: Content is protected !!