U Kulturnom centru u Ljubuškom danas su se okupili frizeri i brijači na konvenciji edukativnog karaktera.

Glavna zvijezda bio je Safet Osmanovski, poznatiji kao Saja Majstor, beogradski brijač i jedan od najpoznatijih brijača i edukatora u regiji. Saja je inače državni i regionalni prvak, kao i svjetski viceprvak u muškom šišanju.  

On je danas pred okupljenim brijačima iz Hercegovine i Dalmacije prikazao razne tehnike, trikove i finese, kao i tajne majstora u brijanju i šišanju.

Kako je rekao za Radio Ljubuški, muškaraci danas posvećuju veliku pažnju svojim frizurama, a posebice bradi i brkovima.

Nošenje brade, što je prije bilo sinonimom neurednosti i zapuštenosti, danas je postalo opakim beauty trendom za muškarce, jednako kao što je ženama kozmetika.

 „Danas su muškarci postali „gori nego žene“, kaže nam Saja Majstor kroz smijeh i dodaje kako je to dobro jer muškarci trebaju voditi računa o svom izgledu.

Budući da je nošenje brade ponovno postalo „in“, raste potražnja za kvalitetnim brijačima ili berberima. U ovom poslu je bitno znati prilagoditi se mušteriji, vrlo je važan individualan pristup u oblikovanju brade, a kvalitetni majstori mogu dobro zaraditi.

„Tko želi raditi, posla ima, samo je bitna kvaliteta. Kvaliteta uvijek izbije na vrh“, govori Saja Majstor.

Konvencija u Ljubuškom koja će trajati dva dana prilika je za frizere i brijače da nauče sve o najmodernijim tehnikama u šišanju i brijanju kao što su: lowfade, skinfade, hairtattoo i kraljevsko brijanje, priopćili su organizatori.

Poslušajte izjavu Saje Majstora

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!