Nakon svjetskog prvenstva u alpskom i nordijskom skijanju, te snowboardu, u Norveškoj će se održati još jedno veliko natjecanje za osobe s invaliditetom, Europsko prvenstvo u streljaštvu na 10 m.

Od 13. do 19. ožujka Hamar će ugostiti najbolje europske parastrijelce. Bit će to najveći streljački parasportski događaj ikada održan u toj skandinavskoj zemlji, te prvo veliko natjecanje nakon Paraolimpijskih igara u Tokiju.

Beograd je bio domaćin prvog izdanja Europskog prvenstva u streljaštvu na 10 metara 2018. godine, na kojem je Damir Bošnjak osvojio broncu u P1 disciplini 10 m zračni pištolj. Slovensko Laško trebalo je biti domaćin drugog izdanja 2020., ali je prvenstvo moralo biti otkazano zbog pandemije COVID-19.

U Hamaru će nastupiti i šest hrvatskih strijelaca. Damir Bošnjak – disciplina P1 (10m pištolj), Ivica Bratanović – disciplina R4 (10m z.puška stojeći) i R5 (10m z.puška ležeći), Stanko Piljak – disciplina R4 (10m z.puška stojeći) i R5 (10m z.puška ležeći), Ruža Markešić – disciplina VIP (10m z. puška ležeći) i VIS (10m z. puška stojeći), Fran Skračić – disciplina VIP (10m z. puška ležeći) i VIS (10m z. puška stojeći), te Darko Golubić – disciplina VIP (10m z. puška ležeći) i VIS (10m z. puška stojeći).

Dodajmo kako će slijepi i slabovidni strijelci Markešić, Skračić i Golubić po prvi puta nastupiti na nekom velikom međunarodnom natjecanju. Debitirali su na Svjetskom kupu u Al Ainu 2020. godine, no u Norveškoj će imati premijeru na velikoj sceni.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!