Hrvatski nordijac Josip Zima (34) osvojio je 33. mjesto u utrci na 10 km u skijaškom trčanju za sjedeće na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Bio je to njegov drugi nastup u Zhangjiakou Nacionalnom Biatlonskom centru nakon što je u sprintu zauzeo 36. mjesto.

– Bila mi je to jedna od najtežih utrka u karijeri. Ne toliko zahtjevna koliko fizički teška. Bilo je pretoplo, pa je staza bila gnjecava. Najviše snage sam trošio na kontrolu, no barem nisam bio zadnji, kazao je Zima koji je iz rodnoga Grubišnog Polja, no sada živi u Bjelovaru, a član je SK Sokola.

– Žao mi je što staza nije bila malo tvrđa, dodao je.

Zlato je osvojio Kinez Zhongwu Mao, srebrni je bio njegov sunarodnjak Peng Zheng, dok je bronca pripala Talijanu Giuseppeu Romeleu.

Za Zimu su ovo bile druge paraolimpijske igre nakon što je u Pjongčangu zauzeo 35. mjesto u sprintu.

– Sada slijedi ceremonija zatvaranja, pa povratak kući. Jedva čekam zagrliti kćeri Emu i Evu. U posljednje vrijeme nije me bilo previše kod kuće. Imao sam pripreme, pa Svjetsko prvenstvo u Norveškoj, Svjetski kup u Švedskoj, sada Paraolimpijske igre. Sada se želim posvetiti obitelji i mojim curama, poručio je.

Trener Josip Štefanac, koji vodi Zimu posljednje tri godine, kazao je kako su uvjeti za nastup bili iznimno teški.

– Bilo je pretoplo, a još i palo par centimetara snijega što je dodatno usporilo stazu pa se sve odužilo. Josip se u trećem krugu izvrtio i zbog toga izgubio oko 30 sekundi, međutim trudio se maksimalno, kazao je.

Dodao je kako će biti potrebno uložiti u dodatne sate treninga na snijegu i opremu kako bi Zima napredovao.

– Sada smo uhvatili konstantu rezultata. Ima mjesta za napredak no morat će se uložiti u fond sati na snijegu, kao i u opremu ako želimo biti konkurentni, dodao je Štefanac.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!