-Neki dan smo bili na 20 km od vas, kijevskih nacista, a sad smo još bliže, napisao je Kadirov, pozivajući ukrajinske snage da se predaju “ili će biti gotove”.

Čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, saveznik predsjednika Vladimira Putina, rekao je u ponedjeljak da je u Ukrajini s ruskim vojnicima koji vode ofenzivu u toj zemlji.

Strašni zločini koje čine ruske snage ovih dana Ukrajini i narodu ove zemlje podsjećaju na sve ono što se prije 30 godina događalo u brojnim gradovima BiH I Hrvatske. Bezumlje rata pokazuje ponovo svoje lice i pokazuje kako čovjek ništa nije naučio iz svoje prošlosti. 

Dr. Mustafa ef. Cerić, bivši reisul-ulema Islamske zajednice u BiH (1993.-2012.) i savjetnik aktuelnog reisul-uleme dr. Huseina ef. Kavazovića, objavio je prije pola godine na društvenim mrežama kako je nazočio inauguraciji predsjednika Republike Čečenije Ramzana Kadirova u Groznom za njegov četvrti predsjednički mandat.

I ‘zakitio’ ga je Cvijetom Srebrenice, simbolom genocida i strašnog stradanja Bošnjaka Srebrenice od strane srpskog agresora.

Kadirov je vjerojatno tada već znao što se sprema Ukrajini, a Cerić je Cvijet Srebrenice dao čovjeku koji danas sprema nove ‘Srebrenice’ po Ukrajini. Je li svjestan Cerić što je učinio? I zašto mu je dao baš Cvijet Srebrenice? Zaista, najopasniji su ljudi koji ne znaju koliko ne znaju. A Cerić je ovim činom upravo to pokazao.

Toliko smo se naslušali o Dodikovim vezama sa Putinom i prijetnjama da će Srbija i RS uz pomoć Rusije podijeliti BIH, a Cerić Putinovim ‘ratnim psima’ dijeli Cvjetove Srebrenice. Kakav apsurd! I ne samo to. 

“Bilo je, zaista, svečano i glamurozno. Ovo je moja druga posjeta ovom gradu nakon nekoliko godina. Grad Grozni se razvija svemirskom brzinom. Sve je na svom mjestu u ovome gradu duha, pjesme, čistoće i sjaja, od krasnih džamija do velebnih nebodera, do osmjeha na licima ljudi, koji su sretni i zadovoljni što imaju svoj dom, domovinu, republiku i iznad svega sretni su i zadovoljni što imaju mir, sigurnost i procvat društva na čelu svoga vođe Ramzana Kadirova. Jer Čečeni pamte kad nisu ništa imali od toga”, podijelio je dr. Cerić svoje oduševljenje “ruskim svetom”.

Trebao je još samo reći kako će Kadirov braniti cjelovitu BIH od Dodikove i Putinove secesionističke politike na Balkanu pa da možemo zaključiti kako je bivši reis ‘prešao igricu’. 

Autor: M.K./pogled.ba

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!