U 82. godini života preminuo je poznati hrvatski književni kritičar, esejist, kolumnist, polemičar Igor Mandić.

Naime, hrvatski književni kritičar, esejist i leksikograf Velimir Visković (71) na svom je Facebook profilu objavio tu tužnu vijest, prenosi Večernji list.

Kako je Visković napisao u podužoj objavi, Mandić je preminuo u nedjelju popodne oko 18.30 sati.

Mandić je godinama imao srčane probleme, a zbog korone sa suprugom Slavicom povukao se u zajednički stan u Filipovićevoj ulici.

Otkrio je da je Mandić imao jako napornu noć sa subote na nedjelju te da je slabo spavao, a popodne mu je odjednom pozlilo zbog čega je završio u bolnici Sveti Duh.

“Maloprije mi se javila Slavica: – Danas predvečer, oko 18 i 30 umro je naš Igor! Već godinama je imao srčane probleme, zadnje dvije godine Slavica i on su se pred koronom povukli u svoj stan u Filipovićevoj, nismo se viđali, povremeno bismo se čuli telefonom. Slavica kaže da je imao jako napornu noć, slabo je spavao, ali vjerojatno sluteći kraj naručio je baš otmjen ručak s gratiniranim školjkama (Saint Jacques) i šampanjcem. Popodne mu je pozlilo, završio je u bolnici Sveti Duh. Gasio se , ali bio je priseban; Slavica kaže kako ju je sestra pitala koliko Igor ima godina, na što je ona rekla osamdeset i dvije, a Igor je iz druge sobe dobacio: – Osamdeset i tri! (Iako mu je rođendan tek u studenom…) Dragi moj prijatelju, živio si i otišao sa stilom, pisao kritike za Jutarnji praktično do zadnjeg dana; otišao gosparski, bez mrcvarenja, uz birano jelo i dobru kapljicu. Ne razdvajajući se do zadnjeg trena od svoje Slavice”, napisao je Velimir Visković.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!