Javni poziv za sufinanciranje zapošljavanja i samozapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje (FZZZ) otvoren je jutros u 8 sati, ali izgleda kako će cijeli proces biti ponovljen za nekoliko dana. Kako je za Pogled.ba rekla ravnateljica FZZZ Helena Lončar, u 8:13 minuta došlo do pada sustava i proces prijava je prekinut. 

-Tvrtka koja je zadužena za održavanje sustava trenutno pokušava otkloniti poteškoće i vratiti sustav u punu funkciju. S obzirom da se veliki broj zainteresiranih nije mogao prijaviti na javni poziv nakon 8:13 sati, mi ćemo cijeli proces ponoviti za nekoliko dana kako bi svi imali iste startne pozicije. Tijekom dana ćemo objaviti točne informacije o tome kada će se moći ponovo aplicirati za poticaje za zapošljavanje – rekla je Lončar za Pogled.ba.

Dodala je kako će u dogovoru sa tvrtkom koja održava sustav odlučiti je li nužno da se apliciranje podijeli u nekoliko dana kako opet ne bi došlo do preotperećenosti sustava. 

-Nama nije problem javni poziv podijeliti na nekoliko faza, tako da se za određene županije aplicira u različite dane. Ako naš IT odjel zaključi kako je nužno to učiniti da sustav bude operativan, mi ćemo to uraditi. U svakom slučaju, svaki poslodavac mora imati priliku aplicirati i ne smije biti u podređenom položaju u odnosu na druge – zaključila je Lončar u izjavi za Pogled.ba.

Podsjećamo, voditelj Sektora za aktivnu politiku zapošljavanja FZZZ-a Haris Huskić na konferencije za novinare u Sarajevu je rekao da će javni poziv u vezi Programa sufinanciranja zapošljavanja 2022. biti otvoren od 14. do 16. ožujka, da predviđa zapošljavanje 9.000 osoba s evidencije nezaposlenih u FBiH, te da su za tu namjenu predviđena sredstva u iznosu od 45 milijuna KM.

Novi termini za apliciranje će biti poznati tijekom dana. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!