Legendarni pulski vaterpolist Damir Burić (42) u subotu navečer zaigrao je u službenoj utakmici za košarkaše Stoje protiv Kvarner Juniora iz Rijeke u okviru 16. kola Druge lige – zapad.

Bila je to povijesna subota za pulski sport i za košarkaše Stoje budući im se na parketu dvorane osnovne škole na Stoji pod koševima priključio proslavljeni pulski vaterpolist Damir Burić koji je, tada iz grada bez bazena, s hrvatskom reprezentacijom osvojio sve što se moglo – olimpijsko, svjetsko i europsko zlato – a i na klupskoj razini nema trofeja kojeg nije osvojio.

Tako je Burić debitirao u žuto-plavom dresu u visokoj pobjedi protiv Riječana rezultatom 119:66.

U pobjedi je Burić sudjelovao s 10 koševa, 13 skokova i nekoliko atraktivnih “vaterpolskih” asistencija, a odigrao je dvije četvrtine.

– Do suradnje sa Stojom je došlo zbog prijateljstva s predsjednikom kluba Šimom Vidulinom. Nakon završene karijere nije lako niti preporučljivo odmah stati s fizičkim aktivnostima, pa sam odlučio prihvatit njegov poziv. Inače, volim košarku i vjerujem da sam se dobro snašao, pojasnio je svoj novi sportski izazov proslavljeni pulski olimpijac Damir Burić.

izvor: hrt.hr

error: Content is protected !!